5 momente-cheie din zi în care, dacă bei apă, te vindeci

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Luni, 10 august 2020, 17:33
Dacă în corpul uman există în proporție de peste 70% apa, atunci se poate explica cu ușurință de ce prețiosul lichid, banal în aparență, ne este atât de indispensabil. Apa aduce o mulțime de beneficii organismului, atât la capitolul frumusețe, cât și la capitolul sănătate.  

Știm că este recomandat să bem minim doi litri de apă pe zi, însă, ceea ce mai puțin știm, este cât de important este momentul în care alegem să ne hidratam. În funcție de acest aspect, apa are un impact diferit în corpul uman și poate preveni și chiar ameliora anumite afecțiuni.

Bea apă dimineața

Dacă bei apă dimineața, pe stomacul gol, imediat ce te-ai trezit, vei îmbunătăți funcționarea organelor interne. Pentru organism va fi, de fapt, o alimentare cu combustibil. În plus, vei elimina mai ușor toxinele din corp și te vei încărca cu energie pentru întreaga zi.

Bea apă înainte de masă

Un pahar cu apa băut cu jumătate de oră înainte de masă va contribui eficient la îmbunătățirea digestiei și la reglarea tranzitului intestinal. Totodată, este o metodă eficientă în susținerea dietelor, senzația de sațietate instalându-se mult mai repede.

Bea apă la ora 17:00

În jurul orei 17:00 în organismul uman apare hipoglicemia fiziologică care se manifestă prin creșterea poftei de dulce. Concomitent, se poate manifesta și o stare de oboseală și senzația de dulce, practic de calorii, poate crește considerabil. Pentru a trata aceste efecte adverse trebuie să consumi minim un pahar cu apă în jurul orei 17:00. Stomacul va transmite semnale de preaplin, iar creierul, care este în proporție de 75% apă, va funcționa mai eficient.

Bea apă înainte de duș

Conform specialiștilor în domeniu, este recomandat să bei cel puțin un pahar cu apă înainte de a face duș pentru a scădea tensiunea arterială. Această metodă este de un real ajutor persoanelor care se confruntă cu hipertensiune arterială.

Bea apă înainte de culcare

Apa este un bun remediu contra afecțiunilor cardiovasculare, iar dacă este băută înainte de culcare previne infarctul.

Află cele mai interesante curiozitati despre apa. Știai că senzaţia de sete apare în momentul în care pierdem 1% din apa din organism?

Citește și – Ritualul simplu care te scapă de boli şi necazuri

Citește și – Cum te ajută apa să ai un organism sănătos

Sursă foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!