Ce boli riști să faci, în funcție de forma corpului

De Consuela Stratulat, pe

Forma corpului tău trebuie luată în seamă nu doar atunci când vrei să îți alegi costumul de baie. Cercetătorii americani susțin că silueta spune câte ceva despre bolile pe care riști să le faci. Află la ce afecțiuni ești predispusă, în funcție de forma corpului.
Femeile cu silueta în formă de pară au un risc mai mare de a dezvolta sindromul metabolic, o afecțiune care se referă la mai mulți factori: o talie mare, tensiunea arterială crescută și un nivel mic al colesterolului bun, care pot duce la apariția diabetului tip 2 și a bolilor de inimă. În plus, șansele să facă osteoporoză sunt mai mari.

Silueta măr

Dacă intri în această categorie, riscul de a face boli cardiovasculare este mai mare. În plus, cercetătorii susțin că femeile care au corpul în formă de măr, au un risc de două ori mai mare de a suferi de orice altă afecțiune ce duce la deces. Studiile au arătat că persoanele cu o talie mică au cele mai mici șanse de a dezvolta probleme cardiovasculare. Cele mai mari probleme de sănătate sunt date de locul în care este depozitată grăsimea. Astfel, dacă ai mai mult țesut gras în jurul mijlocului, vei avea tensiune ridicată, iar riscul de diabet va fi foarte mare.

Silueta triunghi

Femeile care au silueta triunghi au umeri lați și talie subțire. Acesta este corpul perfect pentru înotători, iar în opinia specialiștilor, este o siluetă foarte bună pentru sănătate. Pentru că au arderile puternice, persoanele care au silueta triunhi se îngrașă foarte greu. Totuși, dacă vor avea o alimentație bogată în grăsimi, au șanse mari să dezvolte boli ale inimii. În plus, o activitate fizică intensă crește riscul apariției osteoporozei.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!