Avertismentul medicilor: la ce riscuri ne supunem dacă folosim „kit-ul împotriva COVID-19 pentru acasă”

De Unica.ro, pe
Medicii avertizează că pe rețelele de socializare circulă informații false despre un kit împotriva COVID-19 ce se poate folosi acasă. 

Pe rețelele de socializare au început să circule mai multe postări ce recomandă folosirea unor produse medicale pentru a combate noul coronavirus.  Specialiștii atrag atenția că presupusul kit împotriva COVID-19, ce poate fi folosit acasă, ne poate pune în pericol sănătatea și recomandă să ne ferim de astfel de indicații care circulă în mediul online pentru că sunt de cele mai multe ori eronate și nu provin de la oameni cu pregătire medicală.

Citește și: Premieră în Galați: Un pacient cu o formă gravă de COVID-19 a primit tratament cu ozon

Ce conține kit-ul împotriva COVID-19

Pe lista propusă pentru a combate virusul SARS-CoV-2 se recomandă folosirea următoarelor produse:

Paracetamol
Betadină pentru apa de gură şi gargară
Vitamina C şi D3
Complex B
Vapor + capsule pentru abur
Oximetru
Cilindru de oxigen (numai pentru urgenţă)
Exerciţii de respiraţie

Dr. Ciobotaru Ovidiu, medic internist, spune că betadina poate provoca arsuri grave: „Betadina este un produs medical care este destinat să fie folosit de către profesionişti în domeniul sănătăţii. Poate să dea arsuri dacă este pusă pe piele o perioadă mai lungă de timp, pe anumite tipuri de răni, pe mucoase, cu atât mai mult pe mucoasa bucală dacă faci gargară cu ea. Aşa ceva nu este descris medical. Scade încrederea pacienţilor în medici pentru că uite, medicii nu au spus de lucrul ăsta, dar au găsit ei pe undeva pe internet şi astfel pun la îndoială recomandările medicale, spun că ştiu ei mai bine”, potrivit Mediafax.

Citește și: Care sunt tratamentele folosite în prezent pentru a trata COVID-19 – și cât de eficiente sunt

Cât despre vitamine, specialiștii spun că o alimentație echilibrată conţine toate vitaminele de care avem nevoie și nu este necesar să luăm suplimente.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!