Alimente care te pot îmbolnăvi

De Consuela Stratulat, pe
Milioane de oameni se îmbolnăvesc anual din cauza alimentelor pe care le consumă. Vezi care sunt cele mai periculoase produse și cum să te ferești de ele.

Carnea de vită

Carnea de vită și alte produse de origine bovină sunt responsabile pentru cele mai multe cazuri de infecție cu E.coli, potrivit prevention.com. Această bscterie provoacă diaree, vomă, iar uneori chiar insuficientă renală. Pentru a evita îmbolnăvirea, este indicat să o ții pe foc la o temperatură de peste 70 de grade Celsius.
Fii foarte atentă la carnea de vită tocată, care conține ingrediente de la mai multe animale, iar riscul de infectare este mult mai mare.

Carnea de pui

Un din 10 oameni se îmbolnăvesc de salmonela de la carnea de pui. Bacteria provoacă febră, diaree, crampe abdominale și dureri de cap. Pentru că microbul se dezvoltă foarte repede la temperatura camerei, nu este indicat să decongelezi carnea de pui în apă caldă. De asemenea, gătește-o la peste 70 de grade Celsius, pentru reduce riscul de contaminare.

Carnea de porc

Și carnea de porc poate fi contaminată cu salmonela, de aceea este bine să fie gătită, de asemenea, la peste 70 de grade Celsius. Când o cumperi crudă, cere-i vânzătorului să ți-o împacheteze în două pungi și transport-o singură. Când ajungi acasă, despacheteaz-o și păstreaz-o pe raftul de jos din frigider, pentru ca niciun pic de lichid infectat să nu se scurgă pe celelalte alimente.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!