Alimente care întăresc sistemul imunitar

De Unica.ro pe

Fructul de Acai…Culoarea închisă a micului fruct de Acai, lăudat ca fiind un „super aliment” alături de produse precum afinele, indică un conţinut bogat de antioxidanţi, mai ales antocianină…
Deşi nu s-a dovedit şţiintific că fructul de Acai combate anumite boli, antioxidanţii pe care îi conţine îţi poate ajuta organismul să lupte împotriva bolilor şi a îmbătrânirii. Fructele de Acai se găsesc cel mai adesea în comerţ sub formă de suc şi pasate, sau uscate, în combinaţie cu muesli.

Ciupercile

Să nu crezi ca banalele ciuperci nu sunt bogate în nutrienţi: ele conţin seleniu şi antioxidanţi. Studiile arată că nivelul scăzut de seleniu este direct legat de riscul crescut de a contracta forme de gripă severe. Importante pentru sănătatea sistemului imunitar sunt şi vitaminele B, riboflavina si niacina, care se găsesc în ciuperci. Conform unor studii efectuate pe animale, ciupercile au efect antiviral, antibacterian şi anti-tumori.

Socul negru

Studiile de laborator arată că acest remediu tradiţional, extras din aceste fructe negre blochează virusul gripei. Câteva studii restrânse realizate pe oameni arată că este benefic în vindecarea mai rapidă a gripei. Totuşi, specialiştii avertizează că mai sunt necesare şi alte teste. Fructul în sine conţine antioxidanţi şi combate inflamaţiile.

Află de pe utilecopii.ro care sunt şi alte alimente ce ajuta la creştera imunităţii

Foto: Shutterstock

Alimente care întăresc sistemul imunitar

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Lady Gaga şi Bradley Cooper au o relație ascunsă? Ce spune Mel B despre cei doi

Lady Gaga şi Bradley Cooper au o relație ascunsă? Ce spune Mel B despre cei doi