Alexandru Rafila a dezvăluit măsurile de relaxare propuse de Ministerul Sănătății

De Unica.ro, pe

Alexandru Rafila a dezvăluit ce măsuri de relaxare a propus Ministerul Sănătății, în contextul scăderii numărului de cazuri de COVID-19 în România și a numărului persoanelor infectate din spitale.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a declarat marți, 1 martie, într-o conferință de presă, că Ministerul Sănătății a propus spre adoptare un set de măsuri de relaxare, ce vor fi dezbătute de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Ministrul a afirmat că „am atins deja parametrul la care făceam referinţă, 50% din paturile de la Terapie Intensivă sunt libere” și că s-a înregistrat o scădere constantă a tuturor indicatorilor, cum ar fi rata de incidență, precum și numărul deceselor sau al persoanelor internate la ATI.

Estimăm ca într-o săptămână sau două să ajungem sub 1.000 de cazuri pe zi, a declarat Alexandru Rafila.

Citește și: Madonna, mesaj de susținere pentru Ucraina. Ce a spus despre Vladimir Putin

Unor femei din Ucraina le-au apărut pe Tinder profilurile militarilor ruși: „Nu am de gând să mă culc cu inamicul”

„Diavolul chiar se îmbracă de la Prada”. Liderul cecenilor, Ramzan Kadîrov, e pregătit de război în ghete de lux

Misterul literei „Z” de pe mașinile de război și blindatele rusești. Ce ar simboliza, de fapt

Alexandru Rafila a dezvăluit măsurile de relaxare propuse de Ministerul Sănătății

În aceste condiții, au fost propuse mai multe măsuri de relaxare. Alexandru Rafila a subliniat că acestea sunt doar recomandări și vor fi puse în dezbatere de CNSU.

Sunt doar propuneri, luați-le ca atare. Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, în instituțiile publice, hoteluri, pensiuni și restaurante. De asemenea, creșterea limitei de la 30% la 50% din capacitatea maximă a spațiului, fără restricții de interval orar, și acesta cred că este un lucru așteptat de multă lume, pentru competițiile sportive, cinematografe, spectacole, concerte în aer liber, cursuri, conferințe, work-shop-uri, săli de sport și piscine, a spus Rafila, potrivit Libertatea.

Se va permite și organizare de evenimente private, cum ar fi nunțile și botezurile, cu maxim 200 de persoane, a mai precizat ministrul Sănătății.

Masca, în mod evident, nu se va mai utiliza în mediul exterior, însă purtarea măștii rămâne obligatorie în spațiile publice închise și este recomandată în spațiile deschise aglomerate, a completat Alexandru Rafila.

În schimb, unele măsuri vor rămâne valabile, cum ar fi posibilitate izolării şi carantinării persoanelor care sosesc din ţări cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, se recomandă în continuare telemunca.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!