Află totul despre terapia cu magneţi!

De Libertatea pentru femei, pe

După ce, în urmă cu câţiva ani, Nicu Ghergu a purtat numai câteva ore o brăţară magnetică și s-a convins de eficienţa ei, a vrut să afle mai multe despre terapia cu magneţi. A fost convins de eficacitatea ei și a început să studieze mai mult despre ce presupune tratamentul cu ajutorul magneţilor. În timp, a adăugat această metodă celor pe care le practica deja (reflexoterapie și masaj).

„Boală” modernă


„Sindromul absenţei câmpului magnetic” a fost descris prima dată de un medic din Tokio în anul 1976. Acesta a observat că simptomele sunt: oboseală generală, stres, insomnie, dureri de cap, dureri de articulaţii și la coloana vertebrală, dereglări ale digestiei, probleme ale circulaţiei sangvine. Trăind într-o lume tehnologizată, în orașe, între betoane și asfalt, în blocuri, la înălţime, pierdem legătura cu magnetismul terestru, fapt dăunător pentru sănătate.

Acţiunea vindecătoare a terapiei cu magneţi

Nicu Ghergu ne-a explicat că polul nord al magnetului „calmează durerea, diminuează inflamaţiile, înlătură inflamarea și îmbunătăţește metabolismul. Celălalt pol activează circulaţia sangvină, intensifică inflamarea și accentuează durerea, dar orice durere, ca să treacă, trebuie puţin accelerată”, spune terapeutul.

Bijuteriile magnetice

Brăţări, lanţuri, pandative sunt indicate în cazuri de insomnii, depresii, dureri de cap,  tulburări ale circulaţiei, artrite, artroze, reumatism. În cazul fracturilor, s-a remarcat că ajută la vindecarea lor mai rapidă. Sunt recomandate și brăţările cu cupru care au și avantajul de a ajuta, în anemii, la asimilarea fierului. Pot fi purtate și de către copii și le vor mări capacitatea de concentrare și performanţele școlare.
Există broșe speciale care pot fi plasate în zona cu problemă. Fie că este vorba de dureri de spate sau menstruale, acestea se vor calma.
Terapeutul recomandă cu căldură salteaua și perna magnetică, pe care le folosește și la cabinet. El spune că cei care vor dormi pe ele se vor ţine departe de problemele de sănătate, vor avea un somn bun și o circulaţie sanguină perfectă.

Apa cu proprietăţi magnetice

Apa magnetizată se folosește mai ales pentru calculii biliari, renali, boli ale sistemului digestiv, diabet, prostată, tromboze, paraziţi intestinali, astenie, boli respiratorii, astm. Nicu Ghergu recomandă o cură de 20-30 de zile de două ori pe an. Se prepară cât se poate de simplu: se amestecă într-un pahar de apă cu o baghetă magnetică timp de câteva minute sau se lasă bagheta să stea timp de un sfert de oră în pahar. Mai există și aparate speciale care prepară o cantitate mai mare de apă. Proprietăţile ei se păstrează timp de 24 de ore.

Natura, ajutor nepreţuit

Terapeutul ne recomandă să reluăm legătura cu natura, prin vacanţe în zone cât mai puţin afectate de civilizaţie, iar când ne găsim în mediul natural să ne bucurăm cât mai mult de el. De exemplu, să stăm direct pe iarbă sau pe nisip, să mergem în picioarele goale. Ar fi bine și să ne limităm folosirea telefonului mobil, calculatorului și televizorului. O alternativă pentru cei care nu se pot desprinde de lumea tehnologizată sunt și curele cu apă magnetizată, purtarea de bijuterii magnetice și dormitul pe saltele și pe perne magnetice.

Secretul Cleopatrei, terapia cu magneţi

Chiar dacă nu este pe deplin recunoscută de comunitatea știinţifică, terapia cu magneţi a fost practicată din cele mai vechi timpuri. Era folosită în Antichitate în Egipt, India, China și Grecia. Se spune că regina Cleopatra purta un talisman magnetic pentru a-și păstra tinereţea și frumuseţea. Regina Elisabeta I, care suferea de artrită, se trata tot cu ajutorul magneţilor. Aceștia erau foarte populari în vremea lui Mozart, celebrul compozitor fiind și el un adept al acestei terapii.

Contraindicaţii în terapia cu magneţi

Următoarele persoane ar trebui să evite terapia cu magneţi: femeile însărcinate, persoanele alergice la metale, cei care poartă aparat la inimă (pace-maker) și persoanele cu probleme psihice. Mai este contraindicat să se poarte într-o familie care are copii cu sindrom ADHD, autism sau alte probleme de acest gen.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!