Află ingredientul secret care îți menține gingiile sănătoase

De Sandra S., pe

Ce folosești atunci când ai gingiile inflamate, când acestea se retrag sau când faci vreo leziune? Află ingredientul secret care are numeroase beneficii pentru sănătate!
Numele salviei provine din limba latină, de la cuvântul „salvere”, ce înseamnă a salva. Romanii foloseau salvia cu mai multe scopuri, însă toate medicinale. Salvia conține uleiuri volatile, flavonoide și acizi fenolici. Află ce proprietăți benefice are această plantă pentru tine:
Antiseptic
Datorită acizilor fenolici pe care îi conține, salvia poate trata numeroase probleme ale cavității bucale, precum abcesele dentare, gingiile inflamate sau ulcer bucal. De asemenea, dacă faci gargară cu ceai de salvie poți trata infecțiile la nivelul gâtului și chiar este eficient împotriva stafilococului auriu.
Pentru că salvia este și foarte bogată în tanină, poate fi folosită pentru tratarea diareei la copii, iar în cazul adulților este eficientă împotriva salmonelei – arată unele studii – și împotriva fungilor de tipul Candida albicans.
Anti-oxidant
Salvia are proprietăți antioxidante naturale și poate fi folosită în mai multe feluri pentru a beneficia de această calitate: băută ca ceai, luată ca tinctură sau pur și simplu mâncată ca și condiment în mâncare. Mai mult, unele companii chiar încearcă să folosească această proprietate a salviei pentru a prelungi durata de viață a unor produse precum uleiul de gătit.
Anti-inflamator
Salvia este recomandată în special persoanelor care suferă de diferite boli inflamatorii precum artrita reumatică sau ateroscleroza. Chiar și pacienții cu astm bronșic pot consuma salvie, ca tratament alternativ.
Anti-spastic
Salvia este și un puternic relaxant pentru mușchi prin reducerea tensiunii. Și persoanele care suferă de anxietate sau vertij pot folosi salvia în tratamente, după cum au arătat unele studii.

Cum menții gingiile sănătoase cu ajutorul salviei

În cazul în care ai gingii inflamate, care se retrag sau ai diferite leziuni în cavitatea bucală, te poți clăti cu ceai de salvie zilnic, în fiecare dimineață, așa cum ai folosi și apa de gură. Datorită proprietăților antiseptice ale salviei, bacteriile vor fi îndepărtate. În funcție de starea gingiilor, poți clăti gura cu ceai de salvie zilnic timp de o săptămână, de două sau de o lună, însă apoi este recomandat să faci și pauză.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!