Unde găseşti în România absorbante refolosibile

De Erika Chivu pe

Istoria se repetă şi în domeniul igienei intime feminine. După ce atâţia ani au folosit absorbante de unică folosinţă, multe femei revin la cele refolosibile, din „cârpă”.
Dacă în alte ţări absorbantele refolosibile se găsesc relativ uşor, la noi de abia se fac primii paşi timizi pentru promovarea lor, astfel că nu am gasit decât două magazine care le vând.

Iar preţurile nu sunt deloc mari, dacă te gândesti câţi bani ai cheltui în numai câteva luni pe absorbantele clasice.

Cât costă absorbantele refolosibile

Magazinul Organik.ro vinde un set de trei absorbante mini cu 51 de lei. Cele de mărime normală costă 64 lei, iar pentru varianta Night plăteşti 74 de lei. Ca să speli toate absorbantele odată, la sfârşitul menstruaţiei, ai avea nevoie, conform recomandărilor magazinului, de patru seturi normal, două seturi night şi două seturi mini.

Unde găseşti în România absorbante refolosibileCealalată variantă, un pic mai ieftină, este magazinul Ioanei, care vinde absorbante făcute chiar de ea, la 8,5 lei bucata.

„Fiind reutilizabile, deşi la început este o investiţie mai mare, în timp se va simţi economia”,  spune Ioana Mihai.

Produsele ei sunt confecţionate din mai multe straturi de material absorbant şi pot fi folosite atât pentru menstruaţia normală, cât şi în perioada postpartum sau ca protecţie zilnică.

Absorbantele refolosibile, ecologice şi sănătoase

 
Pe lângă faptul că sunt prietenose cu mediul, absorbantele refolosibile nu conţin adezivi, chimicale, şi nici nu sunt înălbite. Mai mult, cei de la Organik.ro se pot lăuda cu produse din bumbac organic 100%, care lasă pielea să respire şi nu favorizează candidozele şi alte infecţii vaginale.

Unde găseşti în România absorbante refolosibileChiar dacă nu folosesc tehnologia şi chimicalele prezente în absorbantele clasice, cele reutilizabile sunt la fel de eficiente, mai ales că ele conţin şi un strat impermeabil, din poliuretan laminat, care nu lasă lichidul să treacă.

Ca să nu fie deloc nevoie de chimicale, Ioana Mihai a înlocuit adezivul prin care absorbatele clasice se lipesc de lenjerie cu capse sau „arici” cusute pe aripioare. Ea spune că produsele ei se pot spăla manual sau la maşină, fie zilnic, fie toate odată, la sfârşitul menstruaţiei – între timp le poţi ţine într-un săculeţ impermeabil, special creat.

Dacă absorbantele refolosibile ţi se par mai comode şi mai economice decat cele clasice, poate că ar trebui să încerci şi scutecele refolosibile, care se găsesc de asemenea, în magazinul Ioanei Mihai. Citeşte şi despre istoria absorbantelor şi tampoanelor!

Unde găseşti în România absorbante refolosibile

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro