9 indicii pe care ți le dă organismul ca trebuie să-ți detoxifici vezica biliară

De Amelia Matei pe
Vezica biliară sau colecistul este un organ în formă de pară, care se găsește exact sub ficat, în partea dreaptă a abdomenului. Deși este un organ micuț are o mare o responsabilitate, aceea de a stoca secreția externă hepatică.

Secreția stocată de vezica biliară se numește bilă și este compunsă din colesterol, fosfolipide, bilirubină, apă, electroliți, acizi biliari, mucină, pigmenți și săruri biliare, lecitină, bicarbonați, cloruri de sodiu, potasiu sau calciu.

Iată care sunt semnele că vezica ta biliară trebuie detoxifiată

Indigestie

Balonare

Arsuri

Gaze

Intoleranță la alimentele bogate în grăsimi

Grețuri

Vomă

Dureri la nivelul umărului drept sau între omoplați

Durere în abdomenul superior care poate dura de la o jumătate de oră la câteva ore

Trebuie să iei măsuri și să-și detoxifici vezica biliară, pentru a scăpa de aceste neplăceri și a avea o vezică biliară detoxifiată. Prin curățarea ei, poți preveni numeroase boli precum:

Boli cardiace

Medicamentele pe bază de statine scad artificial nivelul colesterolului din sânge. Bila nu mai este produsă cum trebuie și se formează pietre. Acest lucru împiedică metabolizarea grăsimilor și a toxinelor, iar acestea rămân în organism. Alte efecte secundare ale medicamentelor pe bază de statine includ probleme cardiace, renale sau hepatice.

Diabet și cancer

Pietrele care se formează în vezica biliară dacă aceasta nu este detoxifiată periodic generează dezechilibre hormonale. Și ficatul este responsabil cu reglarea hormonilor, inclusiv insulină și estrogen. Femeile care au un nivel ridicat de estrogen în organims au șanse de două ori mai mari să facă cancer mamar. Când insulina nu este produsă, organismul devine rezistent la insulină și duce la diabet. O curățare a vezicăi biliare echilibrează insulină și estrogen.

Osteoporoza

Când grăsimile nu mai sunt absorbite de organism acesta este un semn că nici calciul nu mai este la fel de bine primit de organism. Atunci sângele își ia calciul din oase, privându-le de această vitamină și ducând la îmbolnăvirea cu osteoporoză.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro