Sexul anal: riscuri şi protecţie (Partea I)

De Stela Moisescu, pe

Riscurile fiziologice nu sunt nici ele de ignorat

Penetrarea anală, în care cel pasiv nu este suficient de relaxat, poate cauza leziuni ori fisuri ale mucoasei şi sfincterului anal. Aceste fisuri pot provoca dureri şi sângerări. Poţi să nu realizezi momentul în care se produc fisuri.
Există însă indicii ale existenţei lor: arsuri şi dureri în timpul defecaţiei sau mâncărimi în zona anusului.

Un alt risc este incotinenţa anală, care se dobândeşte în cazul practicării excesive a sexului anal.

Metode de protecţie în timpul sexului anal

Prezervativul, lubrifianţii şi doi parteneri dornici şi atenţi unul cu celălalt sunt principalele ingrediente ale protejării în faţa riscurilor amintite mai sus.

Din nefericire, nu foarte multe cupluri folosesc prezervativul în timpul sexului anal. Potrivit unui studiu, 74% dintre heterosexualii participanţi nu a folosit niciodată prezervativul în timpul sexului anal. În rândul studenţilor, prezervativul are de două ori mai puţine şanse să fie utilizat în cazul sexului anal, decât în cazul celui normal.

Experţii avertizează că astfel de atitudini îţi pun în pericol sănătatea, chiar şi viaţa! Mai mult, şansele apariţiei unei sarcini există şi în cazul sexului anal, dacă partenerul ejaculează înăuntru, iar sperma ajunge să intre în contact cu intrarea în vagin.

1. Aşadar, prima metodă de protecţie şi cea mai importantă este, ai ghicit, folosirea prezervativului. E indicat să schimbi prezervativul folosit în penetrarea anală dacă o alternaţi şi cu penetrarea vaginală. Aşa eviţi bacteriile precum Escherichia coli să între în contact cu vaginul şi cu orificiul urinar, ce poate duce la o infecţie urinară.

2. Înaintea începerii sexului anal, ai grijă ca zona din jurul anusului să fie curată. Unii medici recomandă chiar, efectuarea unei clisme, pentru golirea intestinului gros, evitând astfel accidentele neplăcute.

3. Nu începeţi penetrarea până ce sfincterul anal al persoanei pasive nu este complet relaxat. Pentru a te bucura de experienţă este foarte important să te relaxezi şi să nu grăbiţi procesul. Sfincterul anal este un inel format din muşchi ce se pot contracta şi relaxa în mod voluntar.

Cu puţin exerciţiu poţi ajunge să controlezi perfect muşchiul respectiv. Penetrarea forţată duce chiar la deteriorarea acestui inel, care poate cauza, pe lângă dureri, incontinenţă anală.

4. Folosiţi lubrifiant pe bază de apă, pentru a nu deteriora prezervativul. Roagă-l pe iubitul tău să facă penetrarea în mod treptat, folosindu-se mai întâi de un deget lubrifiat. Astfel, poţi remarca dacă îţi place sau nu activitatea şi poţi decide cât de mult vrei să evolueze situaţia.

Secretul unei partide de sex anal reuşite este ca ambii parteneri să găsească plăcere fizică în act, nu doar emoţională.

Unele autorităţi se tem de faptul că partenerii pasivi acceptă sexul anal de dragul celuilalt. Aşadar, au instaurat legi în acest sens. În unele state americane, sexul anal este interzis şi se pedepseşte prin lege.

Citeşte Unica.ro şi află, în a doua parte a materialului, care sunt metodele de satisfacere prin sex anal şi ce jucării sexuale fac din sexul anal o adevărată plăcere!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!