Sexul anal: riscuri şi protecţie (Partea I)

De Stela Moisescu, pe

O treime din cuplurile heterosexuale practică ocazional sexul anal. Pentru că este o formă de sex controversată, multe cupluri nu se informează şi nu discută cu partenerul…
… despre riscurile sexului anal şi metodele de protecţie.

Unica.ro îţi spune care sunt riscurile sexului anal şi cum le poţi combate pentru a fi complet protejată.

Popularitatea sexului anal în rândul cuplurilor heterosexuale

Specialiştii confirmă faptul că în zona anusului şi cea intraanală găsim terminaţii nervoase care produc plăcere sexuală, orgasmul anal fiind posibil şi confirmat atât de cercetători cât şi de bărbaţi şi femei care l-au simţit.

Mai multe studii realizate confirmă că sexul anal creşte în popularitate, mai ales în cadrul cuplurilor de heterosexuali. Aşadar, în prezent, sexul anal nu mai este corelat cu practicile homosexuale. În totalitate, sexul anal este practicat de mai multe cupluri de heterosexuali, având în vedere că cei mai mulţi oameni au această orientare.
Se pare că între 20 şi 40% dintre cuplurile de heterosexuali au încercat măcar o dată sexul anal. Potrivit studiilor, Brazilia este „campioana mondială” a sexului anal, având în vedere că jumătate din populaţia adultă practică sexul anal, arată straightdope.com.

Mai mult, se pare că în jur de 10% dintre cuplurile de heterosexuali consideră sexul anal prima sursă de plăcere sexuală în cuplu, arată healthcentral.com.

În anii 90 în schimb, sexul anal nu se bucura de prea multă popularitate. Un studiu realizat în anul 1994 relevă că doar 5% dintre femeile interogate au găsit sexul anal ca fiind „oarecum atrăgător” sau ” foarte atragător”.

Un alt studiu realizat pe 26.000 de femei arată că 40% dintre ele l-au încercat şi doar 12% s-au bucurat de experienţă. Mai mult, în 80% dintre cupluri, bărbatul este cel care propune partida de sex anal.

Faptul că sexul anal este un subiect tabu o demonstrează şi un studiu realizat pe 1000 de femei, în care acestea au recunoscut cu greu că practică sexul anal.

Deşi capătă popularitate, nu toată lumea este suficient de informată încât să fie ferită de riscurile sexului anal.

Se pare că în anul 2009 o treime din dvd-urile cu filme porno ieşite pe piaţa britanică ilustrează cupluri ce fac sex anal. Din păcate, sexul anal este prezentat ca fiind un act lipsit de durere pentru femeie şi foarte uşor de pus în practică.

Riscurile sexului anal

Riscurile sexului anal includ atât bolile cu transmitere sexuală, cât şi afecţiuni fiziologice.

Experţii consideră că sexul anal este cea mai eficientă metodă de contactare a unei boli cu transmitere sexuală. În principal, cel care este penetrat are cel mai mare risc de contactare a acestora.

Despre ce boli este vorba? Doctorii John Dean şi David Delvin enumeră virusul HIV, virusul HPV, hepatita A şi C, gonoree, herpes şi Escherichia coli.

Vrei mai multe detalii?

Virusul HPV se transmite prin penetrarea anală şi duce la apariţia unor negi intraanali, care duc, mai departe, la apariţia cancerului anal.

Virusul HIV se transmite mai uşor prin sex anal, mai ales partenerului care este penetrat. Riscurile ca o femeie să contacteze HIV sunt cu până la 500 de ori mai mari dacă ea face sex anal neprotejat, faţă de cazul în care ea face sex normal neprotejat.

Cât despre riscul de hepatită, hepatita A provoacă dureri abdominale, în timp ce hepatita C cauzează afecţiuni cronice la ficat, care pot fi fatale, spun cei doi doctori.

Escherichia coli este o bacterie ce se transmite prin stimularea orală a anusului şi poate cauza gastroenterita, o afecţiune ce poate fi fatală în cazuri rare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!