Iubesc un bărbat, dar sunt îndrăgostită de altul

De Stela Moisescu pe

Câte dintre noi nu suntem implicate în relaţii serioase, de lungă durată, în care căutăm, dar nu mai găsim pasiunea de altă dată? Unele femei constată că iubesc un bărbat…
… fără să mai fie îndrăgostite de el şi se revoltă, în timp ce altele, de dragul ori spaima anilor petrecuţi împreună, aleg să rămână în acea relaţie „prăfuită”.

Lăcrămioara face parte din ambele categorii. Ea are o relaţie de lungă durată cu un bărbat pe care îl iubeşte şi o aventură cu un bărbat de care s-a îndrăgostit.

Acum, probabil te gândeşti că este imposibil să te îndrăgosteşti de alt bărbat, cât timp susţii că iubeşti un altul. Dacă ţi s-a întâmplat însă să tresari la vederea unui anume bărbat, deşi acasă te aşteaptă altul, află că nu eşti singura.

Povestea Lăcrămioarei te va ajuta să descifrezi aparentul haos sentimental în care ea trăieşte şi, poate, să-ţi înţelegi mai bine propriile sentimente.

Lăcrămioara are o relaţie de cinci ani de zile cu Doru. L-a cunoscut la 18 ani, în ultimul an de liceu.

„M-am îndrăgostit de el în prima clipă. L-am văzut prima oară la o petrecere unde era însoţit de o femeie, aşa că nu mi-am pus speranţe, deşi fizic m-a atras instantaneu.

Într-o zi de duminică mi-a sunat telefonul şi o voce matură de bărbat s-a prezentat ca fiind Doru, bărbatul cu care am făcut cunoştinţă rapid la acea petrecere.”

El a invitat-o în oraş, iar ea a acceptat, cu toate că nu ştia dacă femeia ce-l însoţise la petrecere îi era şi iubită.

Au mers la restaurant, după care s-au plimbat timp de două ore şi au discutat despre ei doi.

„Niciunul dintre noi nu voia ca seara să se încheie. El m-a invitat la el acasă, iar eu l-am însoţit, neştiind practic nimic despre el.  

Am făcut dragoste şi m-am simţit eliberată de orice ihibiţie, orice grijă sau complex. El m-a făcut să mă simt femeie, să mă simt apreciată şi adorată.

A doua zi, m-am trezit şi m-am plimbat prin apartament încercând să găsesc baia. Am găsit baia şi mai mult de atât. Am văzut pe un raft o poză cu o fetiţă care avea în jur de cinci ani. Am uitat de baie şi l-am trezit din somn.”

Lăcrămioara l-a întrebat pe Doru dacă acea fetiţă din poză este copilul lui şi dacă este însurat.

La ambele întrebări Doru a răspuns afirmativ. El i-a spus că soţia sa şi copilul stau într-un alt oraş şi merge să le viziteze din când în când. Mai mult, i-a garantat că el şi soţia sa sunt separaţi.

Lăcrămioara a ales să lase raţiunea deoparte şi a început o idilă cu bărbatul însurat.

„Ştiam că mă înham la o relaţie cu probleme. Ştiam că soţia lui mă va detesta, poate la fel şi copilul şi mă pregătisem sufleteşte să joc rolul de cealaltă femeie. Degeaba m-am pregătit, căci viitorul m-as şocat de-a dreptul”.

Lăcrămioara era convinsă că Doru o iubeşte şi că el va divorţa cât de curând, după aproape doi ani de convieţuit cu acesta. Ei bine, el i-a demonstrat contrariul.

„Oraşul din care sunt eu nu este foarte mare. Aşa că am avut, să-i zicem, norocul, să fiu într-o seară într-un club cu nişte prietene. L-am văzut pe Doru întrând în club cu o femeie, pe care o ţinea de mână. Acea femeie, o sa râzi, nu era soţia lui, ci era o a doua amantă.

A ieşit din club imediat ce m-a văzut şi s-a întors singur o jumătate de oră mai târziu. A încercat să vorbească cu mine, dar nici că am vrut să-l ascult.”

În zilele următoare Lăcrămioara a primit buchete de flori şi telefoane cu rugăminţi şi păreri de rău.

„Am cedat, l-am iertat pentru că simţeam că mă sufoc în absenţa lui”.

Doru a dezamăgit-o însă din nou.

„El locuieşte singur în oraşul meu aşa că de multe ori stau la el acasă. Într-o zi m-a sunat disperat să-mi spună că vine în vizită soţia şi m-a rugat să-mi strâng lucrurile din casă pentru a nu da de înţeles că locuieşte vreo femeie acolo.

Problema era că soţia lui ştia de mine, iar el era foarte panicat. Aşa că l-am luat la întrebări. Mă aşteptam să-mi mărturisească faptul că soţia lui nu a aflat încă de existenţa mea. În schimb, el a dezvăluit că o aşteaptă pe femeia cu care era în club la el acasă.

Atunci mi-am dat seama că pentru el totul este un joc, aşa că mi-am strâns câteva lucruri şi am plecat, hotărâtă să nu mă mai întorc la el vreodată.

Aveam însă cheia de la apartamentul lui. Într-o seară am şi folosit-o. O prietenă m-a anunţat că cei doi sunt în oraş şi se distrează. M-am gândit să profit de ocazie şi să-mi iau şi restul de lucruri de la el, fără să mai dau ochii cu acesta”.

Lăcrămioara a ajuns în apartament şi, spre surprinderea ei,  şi-a găsit lucrurile ascunse, în timp ce actuala iubită a lui Doru se instalase cu lucrurile ei.

„Mi-am imaginat că le-a ascuns de ochii ei, aşa că, în loc să le iau cu mine, m-am decis să le fac o surpriză. Mi-am pus cosmeticele mele lângă ale ei, lenjeria intimă la fel şi tot aşa. După care am ieşit pe uşă.”

Câteva ore mai târziu Doru o sună şi-i spune că actuala sa iubită i-a dat papucii.

Aşa părea să se încheie povestea furtunoasă dintre Lăcrămioara şi Doru după trei ani şi jumătate de relaţie.

O jumătate de an mai târziu Doru o sună pe Lăcrămioara şi îi spune că a intentat acţiunea de divorţ şi că îi este dor de ea… Cei doi s-au revăzut şi au reluat relaţia cu speranţa Lăcrămioarei într-un nou început.

Acum, au cinci ani de când s-au cunoscut, iar Doru încă nu a divorţat. Lăcrămioara se simte tot mai neputincioasă, prinsă într-o legătură amoroasă în care a investit totul, dar nu a primit nimic în schimb.

Îl iubeşte pe Doru, în ciuda tuturor minciunilor şi a statutului său de bărbat însurat, cu copil. Mai mult, îi este greu să renunţe la el şi simte că dacă ar pune punct relaţiei, toate acele lucruri peste care a trecut cu vederea din iubire au fost în van.

Mai nou, a cunoscut un bărbat ceva mai tânăr decât ea, care îi dă fiori atunci când e în prezenţa lui.

Se simte din nou ca la 18 ani, atunci când se fâstâcea în prezenţa unui bărbat şi credea că iubirea învinge totul.

Lăcrămioara este una din multele femei confuze în plan sentimental, care alege să rămână într-o relaţie de lungă durată. Însă, este una din puţinele care nu s-a speriat atunci când s-a simţit atrasă de altcineva şi a recunoscut faţă de sine că este din nou îndrăgostită.

Ea a învăţat că este o mare diferenţă între dorinţe şi decizii. „Atunci când înţelegi diferenţele găseşti fericirea adevărată”.

Lăcrămioara îşi doreşte să fie fericită şi ştie că are de luat cea mai importantă decizie din viaţa sa de până acum.

Tu ce sfat i-ai da?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro