Cuplu: 5 motive frecvente de ceartă

De Libertatea pentru femei, pe

Te mai cerți din când în când cu soțul? Nu este sfârșitul lumii. De fapt, conflictele pot fi chiar bune, pentru că secretul unei vieți fericite în doi stă în arta de a le rezolva. Noi își dăm câteva idei, dar tu îți vei face propria ta strategie.
Ar fi bine să vezi de ce apar și să alegi un moment liniștit ca să le discutați pe îndelete. Cei care trec neînțelegerile sub tăcere ajung la probleme și mai mari. Motive de ceartă sunt multe, dar cele mai frecvente sunt:

1. Banii

„Ai dat o grămadă de bani pe rochia asta!”, ar putea spune el. Alteori, femeile sunt cele care strâng bănuț cu bănuț, iar ei rispesc. Banii sunt cel mai frecvent motiv de ceartă în cuplu și chiar de divorț. De obicei, unul dintre parteneri este mai cheltuitor, iar celălalt dorește să economisească. Cel mai bine ar fi să vorbiți și să ajungeți la un punct de vedere comun. În unele cazuri, ar putea fi o soluție să păstrați o parte din câștiguri separat.
Cuplu: Unde duce lupta pentru putere

2. Gelozia

„Iar te-ai uitat după alta!”… De multe ori, femeile sunt geloase, dar nici ei nu se lasă mai prejos. Cel mai bine ar fi să nu-i dai motive și să-l înveți să aibă încredere în tine. Dacă tu ești cea geloasă, vezi dacă chiar ai motive întemeiate. Uneori, cicăleala continuă îl poate face să te înșele, chiar dacă la început nu avea de gând.

3. Creșterea copiilor

Tu ești mai blândă, el e mai sever sau invers. Ar fi bine să discutați și să ajungeți la o înțelegere. Dar nu trebuie să faceți asta în fața celor mici: le-ar putea da senzația de instabilitate și, pe de altă parte, vor specula orice urmă de slăbiciune pentru a face ce vor.

4. Un eveniment din trecut

De multe ori, cearta nu are legătură cu ce se întâmplă în prezent. Poate fi un eveniment din trecutul vostru comun, dar poate fi și ceva ce s-a întâmplat înainte de a-l cunoaște pe el. Ar trebui să îți dai seama ce anume te supără și să discuți doar acea problemă. Dacă vei păstra o listă cu tot ce a greșit de la începutul relației și până acum, nu va ieși nimic bun.

5. Treburile casnice

„Niciodată nu mă ajuți! Cum vii acasă, te așezi la televizor”. Îți sună cunoscut? Până la un punct, taci și faci, dar uneori paharul se umple și răbufnești, iar el nu înțelege ce s-a întâmplat. Ai putea să-i vorbești înainte de a fi prea mult pentru tine. Nu veți ajunge să împărțiți egal sarcinile, dar tot vei primi ceva ajutor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!