Cum arată o relaţie care se bazează doar pe sex

De Raluca Cristea pe

Sunt femei care vor relaţii serioase şi femei care preferă aventuri şi relaţii fără implicare emoţională sau materială, adică bazate pe sex.
Surprinzător sau nu, la fel gândesc şi bărbaţii. Şi mai există acele relaţii în care un partener se implică emoţional, iar celălalt nu, văzând relaţia strict ca pe o sursă de sex. Aşadar, cum arată o relaţie doar pentru sex?

Cel puţin o dată trebuie să ţi se fi întâmplat să începi o relaţie cu un bărbat doar pentru că ţi-a plăcut foarte mult cum arată, convinsă fiind că este doar atracţie şi va fi doar sex. Oricum, că n-o să te implici. Şi nu te-ai abţinut – ai început să-i povesteşti despre tine, să-ţi petreci cu el prea mult din timpul liber, să-l incluzi în planurile tale. Uite-aşa ai încurcat borcanele: relaţie serioasă şi relaţie bazată pe sex. Ca de fiecare dată când nu ştii ce vrei, se termină prost. Adică cu frustrări şi nelămuriri.

A fost doar o posibilă latură a unei relaţii bazate pe sex – cea în care un partener (de obicei femeia) se implică emoţional iar celălalt se implică doar sexual.

Mai există şi acea situaţie în care, indiferent dacă relaţia este la început sau durează de ceva timp, v-aţi dat seama că nu sunteţi compatibili emoţional dar continuaţi pentru că pasiunea între voi este foarte mare, chiar aţi făcut o dependenţă sexuală unul faţă de celălalt. Şi fie unul dintre voi este totuşi frustrat că lucrurile nu stau cum ar trebui, fie amândoi vă gândiţi că mai rau nu se poate.

Dacă te simţi prinsă într-o relaţie care nu seamană deloc cu ce îţi doreşti şi bănuieşti că partenerul vrea mai mult sex decât dragoste, există câteva semne care îl dau de gol şi care ar trebui să iţi dea de gândit:
– nu prea iese în oraş cu tine;
– comunicaţi foarte greu sau deloc, vorbiţi rar la telefon şi mai mult pe Internet;
– nu te-a prezentat prietenilor sau familiei sau dacă da, sunteţi doar buni prieteni;
– ţine să iţi amintească mereu că se simte pregătit pentru o relaţie de lungă durată;
– îl deranjează dacă nu vrei sex în momentul în care el vrea;
– nu pune mare preţ pe tandreţe sau atenţie, ci mai mult pe sex şi atingeri în zonele erogene;
– nu rămâne până dimineaţa la tine.

Ţi s-a întâmplat până acum să cazi în tentaţia unei relaţii bazate doar pe sex? Ai ieşit din ea cu imaginea şifonată sau cu fruntea sus?
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro