Supermodelele, 20 de ani mai târziu

De Andra Pecingina, pe

Înainte ca femeile frumoase şi celebre de la Hollywood să devină ambasadoare ale unor case de modă importante au existat ele… supermodelele. Linda Evangelista, Cindy Crawford …
… Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Christy Turlington şi Kate Moss sunt numele cele mai importante de pe firmamentul modei. 

În 1995, despre fiecare model din grupul de elită se spunea că nu se da jos din pat pentru mai puţin de 10.000 de dolari pe zi.

Karl Lagerfeld explică faptul că supermodelele anilor ’90 sunt de fapt un brand în sine, ceea ce le face populare şi adorate de majoritatea femeilor, indiferent de vârstă sau categorie socială. Succesul lor este legat de faptul că au semnificat o nouă eră, cea a unor femei care sunt atât fotomodele profesioniste cât şi celebrităţi ale căror paşi au fost urmăriţi de întreaga lume.

„Timpul le face din ce în ce mai interesante! Lucrez în continuare cu ele pentru că sunt grozave şi potrivite ca imagine chiar cu anii 2000. Sunt şi astăzi femei tinere cu feţe frumoase şi un stil personal modern şi original. Sunt şi vor rămâne de neînlocuit.” spune celebrul creator.

Acum timpul lor a trecut dar modelele au rămas celebrităţi iconice, încă bine ancorate în peisajul modei internaţionale. După o perioadă în care lumea modei părea să le fi uitat, supermodelele au revenit în lumina reflectoarelor!

Linda Evangelista (44 ani) a revenit în 2008 ca imaginea colecţiei Prada pentru toamnă-iarnă şi faptul că reprezintă o marcă internaţională de cosmetice a făcut vânzările acesteia să crească cu 20%. Ea este acum mămica unui băieţel de 3 ani.

Naomi Campbell (39 ani) a promovat linia vestimentară Yves Saint Laurent şi acum este mândra proprietară a unei linii de cosmetice cu numele ei. Aventurile sale amoroase şi ieşirile nervoase sunt în continuare pe prima pagină a tabloidelor din întreaga lume.

Cindy Crawford (43 ani) a renunţat la modelling în 2000 pentru a se concentra pe familia ei şi în 2005 a creat o linie de cosmetice pentru o firmă americană. Locuieşte în Malibu împreună cu soţul şi cei doi copii.

Kate Moss (35 ani) nu şi-a pierdut nici o clipă carisma după atâţia ani în industrie. Are propria linie vestimentară de success alături de magazinul Topshop, linie de parfumuri şi este ambasadoarea unor branduri de renume.

Claudia Schiffer (39 ani) a revenit recent pentru a promova casele de modă Chanel şi Salvatore Ferragamo şi acum este imaginea parfumurilor Alberta Ferretti. Favorita lui Karl Lagerfeld este căsătorită cu producătorul de film Matthew Vaughn şi împreună au doi copii.

Vezi mai jos imagini cu cele supermodelele anilor ’90, atunci şi acum!

Foto: Northfoto, Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!