Se intampla in lume

De Unica.ro, pe

In orice luna, in lume se intampla ceva frumos. Sunt festivaluri, petreceri, expozitii si …

In orice luna, in lume se intampla ceva frumos. Sunt festivaluri, petreceri, expozitii si aniversari. Am aruncat o privire peste evenimentele batranului nostru continent si iata ce am gasit. Daca te apuca un dor de duca, sa stii incotro sa o iei…

Se intampla in lume
Festivalul International de Muzica de la Bath
Bath (Marea Britanie)
22 mai-6 iunie

Pitorescul oras, inclus in patrimoniul cultural al UNESCO, gazduieste concerte de muzica electronica, jazz, muzica simfonica si alte evenimente in aer liber (www.bathmusicfest.org.uk).

Ziua Romei
21 aprilie

Roma isi aniverseaza fondarea cu parade si evenimente culturale. Majoritatea obiectivelor istorice au intrarea libera si Aventinul este impodobit cu lumanari.

Se intampla in lume
Maratonul Vienei
Viena (Austria)
19 aprilie

Traditionala cursa de maraton de 42 de kilometri are loc pe 19 aprilie si strabate faimoasele zone istorice ale Vienei. (www.vienna-marathon.com)

Solstitiul de vara la Stonehenge
Stonehenge (Marea Britanie)
21 iunie

Trecerea la vara calendaristica aduna anual la Stonehenge numerosi vizitatori, pentru care rasaritul soarelui este cel mai important moment al adunarii.

Degustarile de vinuri Montilla-Moriles
Cordoba (Spania)
6-10 mai

In fiecare an, la inceputul lunii mai, peste 20 de producatori de vin din regiunea Montilla-Moriles (in sudul provinciei Cordoba) isi prezinta vinurile traditionale in cadrul unui popular festival de degustari.

Se intampla in lume
Targul de Aprilie din Sevilla
Sevilla (Spania)
28 aprilie-3 mai

Barbatii se imbraca in tarani, femeile in rochii de flamenco, pe strazi trec calareti si trasuri; lumea canta si danseaza sevillanas, versiunea locala de flamenco (www.turismosevilla.org).

Ziua Reginei (Olanda)
Amsterdam (Olanda)
29-30 aprilie

Olandezii sarbatoresc ziua suveranei lor cu focuri de artificii, parade, piese de teatru pe strada si muzica. Multi dintre ei se imbraca in haine portocalii, simbolul casei regale.

TEXT: Adina Branciulescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!