O cearta dragastoasa

De Unica.ro, pe

A facut o noua „prostie”, va certati si culmea, la final, tu te simti vinovata pentru ca nu ai fost mai ingaduitoare.
O cearta dragastoasaA facut o noua „prostie”, va certati si culmea, la final, tu te simti vinovata pentru ca nu ai fost mai ingaduitoare. Afla care sunt secretele barbatilor pe terenul minat al disputelor verbale si „infrange-l”cu propriile arme.

A stat o saptamana acasa fara sa faca nimic, apartamentul e un dezastru, iar tu ti-ai pierdut rabdarea. Va certati, dar nu dureaza mult si tu cedezi, pentru ca recunosti spasita ca nu esti intelegatoare ori ca lasi oboseala de la serviciu sa te indispuna. E tipul sa spui stop! Iata secretele lui. Raspunde-i cu aceeasi moneda.

Nu ridica vocea
El reuseste sa ramana calm si zambitor pe tot parcursul discutiei, in timp ce tu te agiti ca un Pepsi. Cu cat il vezi mai calm, cu atat te enervezi mai tare. Greseala o faci tu, fiindca el reuseste sa aduca argumente in favoarea lui, doar e relaxat, nu? Si ce puncte forte mai poti avea tu, cand in iuresul discutiei, vezi rosu in fata ochilor, la propriu?!
Solutia: Fii calma si nu-ti pierde rabdarea. Mai mult, vorbeste rar si explica mult, ca atunci cand ii vorbesti unui copil. Vei reusi sa-i perturbi calmul afisat. Inca un lucru pe care nu-l suporta barbatii este sa primeasca sfaturi. Nu-ti mai ramane de facut decat sa-i dai muulte sfaturi pertinente, spuse cu zambetul pe buze.

Fii concisa!
Stim cu totii ca femeilor le place sa sara de la un subiect la altul, nu de putine uitand astfel ce voiau sa „demonstreze” initial. Ei bine, el, iubitul tau, nu va face asta! Te va lasa sa vorbesti vrute si nevrute, pana la momentul oportun lui de a te aduce cu picioarele pe pamant folosind o singura replica. Imagineaza-ti scena astfel: daca el te va intreaba direct ce vrei de fapt, tu ii vei replica imediat? Sau vei ramane blocata in itele planului de dezamorsare verbala a „bombei”?
Solutia: Puncteaza clar ce subiecte vrei sa atingi si infraneaza-ti dorinta de a merge mai departe decat e necesar. Astfel, daca detaliezi un subiect-doleanta, vei putea sa-i raspunzi foarte clar ce vrei si-l vei face sa-si recunoasca greseala mai usor.

Honesty, the best policy
Intri pe usa si supararea ti se citeste din gesturi. Nici nu te lasa sa deschizi gura si spune spasit: „Imi pare rau, iubito, nu stiu ce a fost in capul meu.” Tu te bucuri ca ai un iubit de vis si dai totul uitarii. El poate nici nu stie pentru ce isi cere scuze. Are impresia ca a gresit cu ceva, dar n-ar putea sa spuna cu ce.
Solutia: Aici ai doua variante: fie lasi lucrurile asa cum sunt si speri sa nu se mai repete scenariul belicos. Sau, si mai bine, il intrebi zambind: „Dar pentru ce iti ceri scuze?”.

TEXT: Alexandra Suciu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!