„Mary Poppins”, pe DVD

De Unica.ro, pe

Din cinemateca universala, printre figurile inconfundabile intiparite in mintea copiilor, se disting …
"Mary Poppins", pe DVDDin cinemateca universala, printre figurile inconfundabile intiparite in mintea copiilor, se disting, negresit, „dadaca” Julie Andrews si „cosarul” Dick Van Dyke in „Mary Poppins”, unul dintre cele mai de succes musicaluri din toate timpurile. Desi au trecut 45 de ani de la lansarea productiei, Mary Poppins ramane adorabila din varful umbrelei pana la botine, demonstrand ca poate fi „supercalifragilisticexpialidocious” si pe DVD, intr-o editie aniversara pe 2 discuri.

In Londra inceputului de secol 20, familia Banks se confrunta cu o reala provocare: educatia copiilor dupa rigorile bancherului-tata nu este deloc o treaba usoara. Bonele dau bir cu fugitii, caci nu e chip sa-i struneasca pe Michael si Jane, cele doua odrasle rasfatate care se pricep de minune sa intoarca totul cu susul in jos, ba sa mai si dispara de acasa. Pana cand isi face aparitia din vazduh, cu nelipsita umbrela, Mary Poppins (Julie Andrews), o guvernanta cu totul aparte, care pare special „croita” dupa cerintele copiilor: se pricepe la jocuri, e blanda, dar ferma, si vesela chiar si cand vorbeste serios. Prin cantec, magie si povesti cu talc, Mary si prietenul sau, Bert (Dick Van Dyke), transforma educatia sobra si plicticoasa a copiilor intr-o joaca nesfarsita, astfel incat Michael si Jane respecta bucurosi regulile de buna purtare. Ba, mai mult, atmosfera austera care domina casa familiei Banks se „contamineaza” cu buna-dispozitie debordanta a lui Mary: de la copii pana la slujnice, toata lumea rade, canta si danseaza! Mai putin bancherul-tata, care considera ca o familie trebuie condusa in spiritul ordinii si disciplinei, asemenea unei banci. Va reusi oare Mary sa-l dea si pe el „pe brazda”? Iata o experienta cu adevarat „supercalifragilistica” in care umorul se tine scai, iar frenezia muzicala este contagioasa!

Filmul, o combinatie de live action si animatie, a fost distins cu 5 premii Oscar si unul Grammy pentru coloana sonora, orchestratie si efecte speciale, iar Julie Andrews a obtinut un premiu Oscar (cea mai buna actrita), un Glob de Aur (cea mai buna actrita de comedie sau musical) si un premiu BAFTA (cea mai buna debutanta – la vremea aceea – intr-un rol principal).

DVD-ul aniversar sarbatoreste 45 de ani de la lansarea filmului cu doua discuri doldora de bonusuri: comentarii audio cu Julie Andrews si Dick Van Dyke, o selectie de melodii din coloana sonora a filmului („A Spoonful Of Sugar”, „Jolly Holiday”, „Supercalifragilisticexpialidocious”, „I Love To Laugh”, „Feed The Birds, „Chim Chim Cher-ee”, „Step in Time”, „Let’s Fly A Kyte”), elemente amuzante despre Mary Poppins, un numar musical din „Mary Poppins” pe Broadway, galerie de design, imagini din culisele Disney si realizarea productiei, gala premierei mondiale, test de machiaj cu Dick Van Dyke, o intalnire muzicala magica cu cei doi protagonisti si Richard Sherman, compozitorul melodiilor, cantece eliminate la montaj si multe altele. O productie Walt Disney Studios de colectie, distribuita de Prooptiki Romania.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!