Look-ul e important la angajare

De Unica.ro pe

În străinătate, din ce în ce mai multe persoane, aflate în căutarea unui loc de muncă, apelează la serviciile clinicilor de chirurgie plastică pentru a-şi schimba look-ul. Motivul? Oamenii sunt …
… convinşi că felul în care arată le poate aduce mai multe şanse de angajare.

„Nu e greşit să îndreptăm anumite defecte, dar e greşit să credem că această metodă este o soluţie”, spune Mihaela Berciu, consultant de imagine. „Oamenii cred că, păstrându-şi aparenţa tinerească, vor avea şanse mai mari în a primi un job când, de fapt, experienţa este cea care le aduce acest lucru – experienţa de viaţă, cea profesională şi pregătirea, educaţia”.

Ce este imaginea profesională?

 „Imaginea profesională, în societatea românească, este cumva condusă după zicala: nu contează cum arăt, important este ceea ce spun. Însă, este extraordinar de important cum arătăm pentru ca cei cărora ne adresăm să ne asculte, să capete încredere că ceea ce ce le transmitem  este adevărat şi avem autoritatea de a spune lucrurile respective. Între ceea ce spunem şi felul în care arătăm trebuie să fie o egalitate”, a explicat ea.

Această imagine are la bază următoarele elementele: aspect, bune maniere, comunicare verbală şi non-verbală. „Chiar dacă îndeplineşti toate condiţiile pentru un job şi ai toate abilităţile necesare, ai toate şansele de a-l pierde dacă-ţi scapă unul dintre aceste elemente”, consideră ea.

 „Imaginea profesională trebuie să fie una coerentă şi consistentă. Trebuie găsit acel cod vestimentar corect domeniului în care ne desfăşurăm activitatea. Nu este bine să ne schimbăm stilul deoarece aceste schimbări arată că suntem nestatornice pentru că imaginea vorbeşte despre noi”, a mai spus aceasta.

Ai stil, ai parte

Cămaşa albă, pantaloni sau fustă, ambele de culoare neagră, o geacă de blugi, un pulover cu nasturi şi diverse accesorii (eşarfe, cravate, broşe, şaluri) sunt principalele obiecte vestimentare care n-ar trebui să lipsească din garderoba unei femei.

„E bine să investim în piese de rezistenţă, în piese care nu-şi pierd utilitatea în sezonul următor – asta ar arăta despre o femeie că reacţionează din impuls, că este influenţabilă. O ţinută clasică arată că gândirea noastră şi deciziile pe care le luăm sunt unele cântărite şi nu sunt făcute în baza unui impuls”, susţine Mihaela Berciu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro