Liar liar

De Unica.ro, pe

Nu-i asa ca ti-ar placea sa ai un mic detector de minciuni care sa bipaie cand cineva indruga verzi si uscate?
Liar liarNu-i asa ca ti-ar placea sa ai un mic detector de minciuni care sa bipaie cand cineva indruga verzi si uscate? Din pacate, un astfel de aparat „la purtator” nu a fost inventat inca. Dar poti afla mai usor daca cineva te minte, urmarindu-i gesturile si mimica.

Nu ai cum sa stii sigur daca cineva te minte sau nu, caci nici macar testul poligraf nu e 100% sigur. Si e bine sa tii banuielile sub control, adica sa nu faci casa buna cu paranoia. Cu alte cuvinte, banuiesti ca prietenul, tipul din club sau o persoana oarecare te minte? Iata cateva lucruri care iti vor arata daca ai dreptate.

OCHI ALUNECOSI
O persoana care minte nu se va uita in ochii tai mult timp, si isi va muta privirea in permanenta. Scopul acestei „strategii” este ascunderea adevaratelor sentimente si, uneori, a vinei.

DILATAREA PUPILELOR
Pupilele unui mincinos se vor modifica. Acest lucru se intampla din cauza adrenalinei care este eliberata in conditii de stres, cum ar fi o mica sesiune „minciunica”. Totusi, e bine sa stii ca pupilele se pot dilata si atunci cand persoana respectiva este atrasa de tine. Deci… impreujarea elucideaza misterul.

DICTIE STALCITA
Poti sa-ti mai dai seama daca cineva te minte, dupa „discursul” sau. Daca stalceste cuvintele sau le mormaie, e clar! Un alt semn sunt pauzele lungi dintre cuvinte. Un mitoman are nevoie de aceste pauze, pentru a-si construi un raspuns plauzibil la o intrebare „capcana”.

TICURILE
Ei da, ticurile subite, pot da pe oricine de gol. Isi scarpina nasul, se trage de o ureche, tuseste sau isi trece frecvent mana prin par, toate astea in timp ce vorbeste cu tine? Aproape ca tipa: „Mint! Nu trebuie sa crezi absolut nimic din ce zic!”

ZAMBET DE CROCODIL
Atunci cand zambim sincer ne apar in jurul ochilor acele „labe de gasca” pe care le dispretuim atat de tare. Ei bine, atunci cand cineva iti zambeste fals, muschii responsabili cu „gastele” nu se contracta. Astfel el va zambi doar cu gura, nu si cu ochii.

TEXT: Alexandra Suciu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!