Jocurile barbatilor

De Unica.ro, pe

Un psiholog francez, Gilles d’Ambra, a avut nevoie de o carte intreaga pentru a raspunde …
Jocurile barbatilorUn psiholog francez, Gilles d’Ambra, a avut nevoie de o carte intreaga pentru a raspunde unei singure intrebari: de ce barbatii sunt lasi in dragoste? Desi exceleaza in majoritatea domeniilor, in fata unui capitol atat de sensibil precum dragostea, ei se simt vulnerabili, bat in retragere sau se refugiaza in jocuri care devin a doua lor natura.

Iubitul, vanatorul si mamutul: „curajul barbatilor este un mit”, spune Gilles d’Ambra in cartea sa. „Barbatii sunt curajosi daca-i trimiti sa vaneze un mamut sau sa lupte in razboi. In dragoste, devin lasi: daca nu-si iubesc partenera, nici macar nu au curajul sa o spuna, o lasa sa-si dea singura seama.”

Prajitura si relatia: majoritata cuplurilor evita sa-si faca planuri care sa „bata” mai mult de o luna. Asta, pentru ca de cele mai multe ori barbatii se sperie cand isi dau seama ca relatia lor este mai mult decat o prajitura delicioasa pe care o consuma pe loc si trec apoi la alta.

Emanciparea: femeile sunt tot mai independente, ferme si stiu ce vor de la o relatie. In plus, nu le este teama sa ceara ceva. In contextul acestor schimbari, barbatii simt ca pierd controlul situatiei, nu se mai ghideaza dupa vechile lor repere, se simt pierduti si se ascund in spatele unor jocuri „de-a uite relatia, nu-i relatia.”

Promisiuni periculoase: daca la inceputul relatiei, ii vei spune: „cu mine totul va fi altfel”, sunt sanse de 90% ca finalul sa nu fie unul fericit. Un barbat se teme atat de mult de schimbare si de eventualitatea sa-si piarda libertatea, incat cand te va auzi, va vedea in relatie un teren minat.

TEXT: Adina Branciulescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!