Jean Paul Gaultier relansează sutienul conic

De Andra Pecingina pe

Jean Paul Gaultier, designerul responsabil pentru celebrul sutien conic purtat de Madonna în anii 90, şi-a relansat creaţia cu mare fast în timpul Săptămânii Modei de la Paris, în prezentarea …
… colecţiei sale pentru primăvară-vară 2010. Au trecut deja 20 de ani de când Madonna a purtat incredibila piesă de lenjerie provocatoare în turneul său mondial „Blonde Ambition” dar lumea pare încă fermecată de modelul semnat Jean Paul Gaultier, dar şi de alte designuri pe aceeaşi temă.

Ne putem întreba dacă Gaultier şi-a pierdut inspiraţia sau ce altceva l-ar fi putut duce înapoi în trecut. Însă adevărul este că noua colecţie, numită „G-Spot”, e gîndită de creatorul francez pentru a îşi recăştiga teritoriul. Culorile şi tăieturile ne duc cu gândul la costumele create de el pentru filmul lui Luc Besson „Al cincilea element”.

Prima parte a prezentării este cumva o odă pentru anii 1990, se prezintă modele de salopete din denim purtate cu maiouri scurte în stil bustieră. Acesta avea să fie doar începutul, un semn că Gaultier ca aduce pe scenă prin corsaje şi conuri, talia de viespe râvnită de orice femeie. Corsajele şi conurile apar în nuanţe de kaki, alb, piersică, lămâie, oranj şi roz, totul satinat.

Forma conică preferată mereu de creator apare în noua colecţie folosită pentru a crea volum artistic: conurile stil lenjerie, create de drapaje riguroase apar pe şolduri, pe umeri pentru a completa o jachetă cu mâneci scurte. O ţinută pentru seară din colecţia primăvară-vară 2010 Jean-Paul Gaultier a fost compusă dintr-un minunat sacou tuxedo din satin alb, sutien conic şi cingătoare cu jartiere purtată ca fustă, o altă semnătură a designerului.

Marele final al prezentării le-a adus pe podium pe cele 40 de modele într-o defilare spectaculoasă de lenjerie intimă:  corsete, jartiere, sutiene conice, dresuri şi ciorapi până la genunchi, toate în nuanţe satinate de pietre preţioase. Show-ul a demonstrat încă o dată măiestria lui Gaultier, geniul lui atunci cînd vine vorba de senzualitate şi provocare în vestimentaţie.

Foto: Hepta.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro