It’s all about casual sex

De Unica.ro, pe

Sexul ocazional denumit in randul amercanilor „casual sex” a devenit oficial cea mai …
It's all about casual sexSexul ocazional denumit in randul amercanilor „casual sex” a devenit oficial cea mai raspandita forma de relatie. Sensul in care acesta este folosit nu este mereu acelasi. Unii il folosesc pentru sexul extraconjugal, altii pentru un one night stand lipsit de prejudecati si de inhibtii, iar cea mai mare parte pentru o relatie lipsita de „sentimente romantice” si dominata de nevoi asa zise primare.

Sexul ocazional in mass media
Partenerii ocazionali implicati intr-o astfel de legatura poarta numele in limbajul colocvial american de „Friends with Benefits” sau „Fuck Buddies”. Sintagmele acestea sunt mai mult decat uzitate in celebrele teen movies si au inceput sa isi faca aparitia si in serialele care au cucerit spectatorii din intreaga lume. Pe platourile hollywoodiene se toarna deja un film ce poarta numele „Friends (with Benefits)”, iar „Grey’s Anatomy” sau „Brothers and Sisters” prezinta tot mai des situatii in care personajele au parte de mult mai multa activitate sexuala cu cei cu care nu formeaza un cuplu. Vedetele din industria cinematografica si muzicala obisnuiesc sa duca aceeasi viata „fara obligatii” chiar si in realitate programul incarcat si celebritatea rapindu-le dreptul la o relatie normala.

Sexul prin intermediul Internetului
„Online Dating” a devenit la randul ei una dintre cele mai raspandite forme prin care poti cunoaste persoane din toata lumea. Scopul lui este de multe ori unul singur: sexul. Daca initial site-urile existau mai mult local si se ocupau cu stabilirea unor relatii mai mult sau mai putin reusite intre timp ele au capatat un renume international. Caracterul lor s-a schimbat putin ca si targetul de varsta. Acum retelele au devenit sociale, lipsite de inimioarele de pana atunci sau de profiluri minimaliste cu poze neclare si cuvinte putine. Persoanele au in general varste cuprinse intre 15 si 25 de ani si dornice sa isi faca noi prieteni. Cu un simplu click pe poza cuiva, poti afla totul despre acea persoana de la caracteristici generale cum ar fi inaltimea greutatea pana la detalii cum ar fi ganduri si idei exprimate in mod deschis pe blogurile corespunzatoare profilului. De la acest click pana la cunoasterea propriu-zisa a persoanei mai este doar… un alt click. Cat despre sex acesta poate fi desigur negociat.

Parerea specialistilor despre acest fenomen
„Aceasta este cu siguranta o noua forma de relatie”, spune profesorul pe probleme de psihologie Ulrich Clement. „Este o mixtura interesanta intre doua forme de iubire care in mod normal sunt traite doar separat: prietenia si sexul fara obligatii.” Ea devine astfel relatia preferata de persoanele care isi pun cariera pe primul plan, alegand o alternativa stationara unei variante serioase. Si totusi sunt oare femeile capabile de sex fara implicatii emotionale? Cei mai multi specialisti inca se contrazic pe aceasta tema, multi sustinand in continuare ca acesta ajunge de cele mai multe ori sa provoace depresii decat sa contribuie la relaxarea femeii in cauza. Cu toate aceasta cresterea fara precendent a raporturilor sexuale fara obligatii pare sa confirme ipoteza care parea pana de curand imposibila.

TEXT: Diana Marasoiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!