Inhibare vs excitare

De Unica.ro, pe

Cand ar putea fi un moment mai potrivit pentru a afla ce are de spus Kim Cattrall despre sex …
Inhibare vs excitareCand ar putea fi un moment mai potrivit pentru a afla ce are de spus Kim Cattrall despre sex decat in perioada lansarii filmului artistic „Totul despre sex”? In urma cu cativa ani, actrita a lansat o carte care s-a bucurat de mare succes, intitulata „Totul despre inteligenta sexuala”, in care unul din capitolele abordate se referea la inhibare si excitare.

Printre altele, era publicat un studiu, realizat in 2004, care arata ca exista factori care amplifica, sau dimpotriva, pot diminua excitatia feminina. Altfel spus, aceeasi factori pot inhiba sau excita. Depinde de caz. Si de persoana, desigur.

Astfel, printre factorii inhibatori se numara: parerea despre propriul trup, preocuparea privind reputatia, o sarcina nedorita, nevoia de a te simti dorita (nu folosita) de partener. Recent, chiar Kim Cattrall marturisea, ca, desi a fost considerata intotdeauna un sex simbol, viata ei sexuala nu a fost mereu foarte reusita, fiind adeseori inhibata de parerea ei despre corpul pe care-l avea. Situatia s-a ameliorat doar cand s-a impacat cu propriul trup si a inceput sa se simta sigura pe ea.

Pe de alta parte, cum spuneam mai inainte, ceea ce inhiba pe unele femei, se transforma pentru altele in factor stimulator: posibilitatea de a fi vazuta sau auzita, este pentru unele excitanta, pentru altele, de-a dreptul … terifianta.

TEXT: Adina Branciulescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!