Inelul contraceptiv hormonal, si in Romania

De Unica.ro, pe

Inelul contraceptiv unic care combina eficienta „pilulei” cu auto-insertia o data …
Inelul contraceptiv hormonal, si in RomaniaInelul contraceptiv unic care combina eficienta „pilulei” cu auto-insertia o data pe luna este acum disponibil si in farmaciile din Romania.

NUVARING® (inel vaginal care contine etonogestrel 120mcg/etinil estradiol 15mcg) este un inel flexibil, transparent, care contine hormonii estrogen (etinilestradiol) si progestogen (etonogestrel). Acestia sunt eliberati din materialul inelului si absorbiti prin mucoasa vaginala direct in circulatia sangvina. Inelul actioneaza asemenea „pilulei, prin inhibarea ovulatiei”. Modul local de administrare este benefic deoarece evita primul pasaj hepatic, iar eficienta contraceptiva nu este afectata de tulburarile gastro-intestinale (varsaturi sau diaree, ce pot modifica pana la suspendare efectul contraceptivelor orale prin suprimarea absorbtiei acestora).

„Anual in lume, 38% dintre sarcini sunt neplanificate, iar 23% dintre ele sfarsesc prin avort. Conform unor studii realizate in Danemarca si Franta, sarcinile nedorite au aparut in 60.3% dintre cazuri din cauza pilulelor uitate sau luate prea tarziu, iar in 7.7% dintre cazuri din cauza varsaturilor. In Romania, rata prevalentei contraceptiei in 2004 era de 58% din totalul femeilor de varsta fertila (14-44 de ani). Calea cea mai simpla de reducere a avorturilor este evitarea unei sarcini nedorite: alegerea unei metode contraceptive eficiente, simple prin modul de administrare si cu o protectie in procentaj foarte ridicat.

Dupa Conferinta Mondiala a Federatiei Internationale de Planificare Familiala (IPPF) de la Beijing 2003, a aparut in lume conceptul de „sanatate a reproducerii umane” in a carei definitie se stipuleaza ca aceasta reprezinta nu numai absenta unei stari patologice a aparatului genital, dar si desfasurarea confortabila a unei vieti sexuale in siguranta fata de contractarea unor boli transmisibile sexual sau aparitia unei sarcini nedorite, cu oferirea unor servicii medicale de prevenire a acestora. Pentru a reduce rata aparitiei sarcinilor nedorite pastrand totodata o buna stare de sanatate, dar si pentru a veni in intampinarea nevoilor femeilor din Romania, din luna mai 2009 pe piata noastra exista unicul inel contraceptiv NUVARING® cu administrare locala (intravaginala) lunara, deci o complianta crescuta, cu eliberarea continua si constanta a celei mai mici doze de etinilestradiol, femeile avand posibilitatea de auto-administrare” declara Prof. Dr. Virgiliu Ancar.

Dintre femeile care au participat voluntar in studiile clinice privind folosirea NUVARING®, 91%
s-au declarat satisfacute sau foarte satisfacute de utilizarea produsului; intr-un alt studiu, 97% dintre femei ar recomanda aceasta metoda unei prietene. Mai mult, 96% dintre femeile utilizatoare de NUVARING® nu au avut probleme la introducerea acestuia, iar 97% dintre femeile utilizatoare nu avut probleme la extragerea inelului contraceptiv.

Despre NUVARING®

Eficacitate
Eficienta NUVARING® este comparabila cu cea a pilulei contraceptive.

Auto-administrare
Femeile considera ca isi pot introduce si indeparta cu usurinta inelul vaginal NUVARING®, iar pozitionarea acestuia nu are un rol esential asupra eficientei activitatii contraceptive.1 Pentru a preveni aparitia sarcinii pe toata durata lunii, trebuie inserat si lasat in vagin timp de trei saptamani consecutive. In studiile clinice, peste 96% dintre femei au afirmat ca NUVARING® este usor de introdus, iar 97% au declarat ca este simplu de indepartat.7

Expunere la o concentratie scazuta de estrogen
NUVARING® elibereaza in mod continuu o cantitate scazuta de15µg etinil estradiol si 120µg etonogestrel pe zi, constant, timp de 21 zile.

Incidenta redusa a efectelor adverse
In studiile clinice combinate care au inrolat 2322 de femei, NUVARING® a fost in general bine tolerat, existand o incidenta scazuta a efectelor adverse asociate estrogenului, cum ar fi durerile de cap (5,8%), greata (3.2%) si sensibilitatea mamara (2,6%).1

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!