Descurca-i itele!

De Unica.ro, pe

Barbatii… niste copii mari! Si, fireste, ca niste copii, niciunul nu va face exceptie de la urmatoarea regula …
Descurca-i itele!Barbatii… niste copii mari! Si, fireste, ca niste copii, niciunul nu va face exceptie de la urmatoarea regula: in anumite momente cheie ale vietii lor, iubitii nostri uzeaza de o serie de tactici predictibile si usor de „anihilat”. Asa ca… spor la invatat!

Tactica masculina 1: „Imi iau jucariile si plec”
Problema: E suparat! Posibil sa fie de vina discutia mai aprinsa pe care tocmai ati avut-o, in care poate i-ai descompus bucatica cu bucatica toate argumentele si i-ai demonstrat ca… pur si simplu nu are dreptate. Asa ca a plecat trantind usa. Nici tu nu stii exact unde.
Solutie: Nu il urmari. Lasa-l sa se calmeze si sa se simta vinovat ca a avut o iesire mai putin eleganta. Nu mai bine mergi in oras tu cu prietenele tale? Te vei simti bine, vei uita de griji, iar iubi isi va da seama ca, de fapt, te-a ranit…

Tactica masculina 2: „Silent treatment”
Problema: Ori de cate ori are impresia ca a „pierdut” un game in meciul de tenis argumentativ pe care il joaca cu tine, devine refractar, se bosumfla, te evita si prefera sa devina posac si morocanos decat sa comunice ce l-a deranjat de fapt de la bun inceput.
Solutie: Imbratiseaza-l! Provoaca-l la dialog. Fii macar tu adultul din relatia voastra, in acel moment. Lasa deoparte nervii si frustrarile, caci, pana la urma, firile logice si mature sunt cele care cedeaza. Cand e cazul! 🙂

Tactica masculina 3: „Tehnica bumerangului”
Problema: Ce nu mi-a placut mie din ce ai facut tu in trecut te va urmari pentru tot restul vietii noastre impreuna. Mai simplu: iubitul tau e genul persoanei agile si abile, care inregistreaza anumite „date”, pentru ca, atunci cand iti e lumea mai draga, sa iti „dinamiteze” in fata punctele slabe.
Solutie: Daca esti intr-o dispozitie de zile mari, poti sa incerci sa il provoci la un dialog care sa iti dezvaluie care e adevarata sursa a nemultumirii lui. Sau, daca te enerveaza in asemenea hal, poti sa ii spui pur si simplu ca ai alte lucruri mai importante de facut. Data viitoare nu va mai avea dreptul sa iti reproseze ca nu ai avut timp de el!

Tactica masculina 4: „Combustie spontana”
Problema: Discutii calme? Diplomatie? Hm, sunt cam singurele concepte pe care iubitul tau refuza sa si le asume. Ori sa le inteleaga. Cand se enerveaza sau vrea sa te puna la punct, reactioneaza impulsiv, agresiv si, per ansamblu, total neconstructiv!
Solutie: Daca ai atata energie in tine, raspunde-i cu aceeasi tactica. Sau, cel mai bine, urmeaza-i exemplul din tactica masculina nr.2. Ai sa il vezi cum se va simti cand va vedea ca „urla” la cineva care pur si simplu nu il asculta.

TEXT: Andreea Glodea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!