Dependenta sexuala

De Unica.ro, pe

Psihologul american, Patrick Carnes, marturisea ca dependenta sexuala, diferita de …
Dependenta sexualaPsihologul american, Patrick Carnes, marturisea ca dependenta sexuala, diferita de nimfomanie, este un comportament complusiv ce domina toate aspectele vietii. Ea se caracterizeaza printr-o tensiune careia nu ii poti rezista.

De ce ar cadea femeile in aceasta dependenta de sex?
Pentru ca, explic apsihologul, nu gasesc in sex nu doar un moment placut, ci si un mod de rezolvare a problemelor. Aceasta practica permite inlaturarea unei angoase sau ajuta la cresterea stimei de sine. Tocmai de aceea, femeile se pot confruta cu o astfel de problema atunci cand trece prin momente dificile in viata. Totodata, femeile dependente de sex se manifesta diferit fata de barbati. Ele prefera sa se bucure singure de placeri in asternuturi, decat sa treaca de la un partener la altul.

O dubla depenedenta
Dorinta afectiva este in principal legat de dorinta de a se simti dorita. Iar femeile care sunt sex addicted se pot confrunta cu o dubla dependenta; de indata ce se ataseaza de un partener, ele pot deveni dependente sentimental de acesta.

E loc de iesire?
Pentru a scapa de aceasta probleme, e bine sa consulti un specialist. Numai asa vei descoperi adevarata probleme ce sta ascunsa in spatele dependentei tale. Vei invata sa iti infrunti fricile, sa nu iti mai fie frica de singuratate si sa redescoperi adevaratele placeri din serile romantice.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!