Cum să te îmbraci mai repede dimineața. Vei economisi timp prețios!

De Consuela Stratulat, pe

Nimic nu este mai neplăcut decât o dimineață începută în haos: te trezești mai târziu, nu îți găsești hainele, îți compui ținuta la întâmplare. Dacă ții, însă, cont de câteva trucuri, vei fi mult mai organizată la începutul zilei și vei ajunge la timp la muncă.
Alegerea hainelor pentru birou nu este deloc sarcină ușoară și ai nevoie de ceva timp, pentru a lua cea mai bună decizie. Dacă vrei să îți savurezi cafeaua în liniște, respectă câteva reguli care te vor ajuta să economisești timp.
Află cum va fi vremea în următoarea săptămână. Poți face asta duminica, nu îți va lua mai mult de câteva minute. Nu trebuie să îți alegi ținuta pentru fiecare zi, dar îți vei face o idee în legătură cu ce haine sunt potrivite. Dacă știi că va ploua, de exemplu, te vei gândi la hainele pe care le porți pe ploaie și unde le ai așezate în dulap.
Alege-ți de seara hainele și pantofii. Vei fi surprinsă cât de mult timp vei economisi! Calcă-le și lasă-le pe umeraș, astfel încât să fie simplu să le iei dimineață.
Ține un jurnal vestimentar, chiar dacă ți se pare ciudat. Sunt șanse mari ca, peste câteva săptămâni, să nu mai știi cu ce ai asortat fusta conică atunci când toți colegii te-au complimentat. Dacă vei vrea să repeți ținuta, o agendă în care ai notat ce ai purtat îți va fi de mare ajutor.
Separă-ți accesoriile! Nimic nu este mai enervant dimineața decât să scormonești după colierul tău preferat. Ține-ți bijuteriile separate, frumos organizate, astfel încât să îți fie ușor să le iei. În plus, te vei decide mai ușor, când le vei putea privi pe toate. La finalul zilei, pune-le de unde le-ai luat și nu vei fi nevoită să le așezi zilnic.
Organizează-ți dulapul. Poate crezi că îți este mai ușor să te îmbraci, când ai mai multe haine, dar lucrurile stau exact invers. Când ai mai puține opțiuni, ai și mai puține combinații și nu trebuie să stai să te gândești foarte mult. Primul pas este să ai un dulap în care poți vedea totul sau măcar hainele care chiar îți plac. Când te hotărăști ce să lași în față, întreabă-te dacă ai mai cumpăra obiectul vestimentar la care te uiți. Dacă răspunsul este nu, lasă-l în spate. Pune-ți, apoi, hainele pe categorii: cămăși la cămăși, fuste la fuste și tot așa. Poți, chiar, să le organizezi pe culori, dar dacă vrei ca munca ta să nu fie în zadar, seara trebuie să pui lucrurile de unde le-ai luat.
Chiar dacă nu ți se par importante, vei vedea că aceste reguli te vor ajuta să economisești minute bune!
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!