Metode de combatere rapidă a celulitei

De Erika Chivu pe

După primele zile însorite ne gândim deja la fuste, pantaloni scurţi şi, bineînţeles, la costumul de baie, dar toate acestea necesită o piele fermă, fără urmă de celulită.

Iată cum poţi scăpa de ea!


Dacă este nevoie scapă de kilogramele în plus! Celulita va dispărea odată cu ele. Sau cel puţin o parte din celulită… Este una din cele mai sigure metode de a elimina inestetica celulită. Dacă specialiştii încă au dubii cu privire la eficacitatea masajului sau a cremelor anticelulită, cu toţii recunosc că scăderea în greutate îmbunătăţeşte vizibil aspectul pielii.

Controlează-ţi alimentaţia!
Ceea ce mâncăm îşi pune amprenta asupra aspectului fizic. În primul rând, o alimentaţie greşită te face să acumulezi kilograme care, la rândul lor, înrăutăţesc aspectul celulitei. În al doilea rând, anumite alimente au darul de a provoca celulita.

Este vorba de acele alimente pe care le numim junk food. Sunt bogate în calorii, toxine, aditivi şi grăsimi saturate. Acestea fac ravagii în corpul tău şi, cu cât mănânci mai multe, cu atât se înrăutăţeşte celulita. De fapt, numai eliminând aceste mâncăruri din alimentaţie este posibil să observi primele îmbunătăţiri pentru că vei scădea în greutate, deci şi pielea va arăta mai bine.

În locul alimentelor puternic procesate, consumă multe salate de fructe şi legume. Bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi, acestea elimină toxinele şi îmbunătăţesc aspectul pielii.

Un stil de viaţă sănătos înseamnă şi multă mişcare. O viaţă activă este unul din cele mai bune remedii împotriva celulitei. Te ajută şi exerciţiile cardio – alergare, bicicletă, înot – dar şi cele cu greutăţi.

Corpul nostru este făcut, în principal, din apă, aşa că rezerva de lichide trebuie refăcută zilnic. Când eşti deshidratată, în corpul tău se acumulează toxine, care nu fac decât să înrăutăţească celulita. Bea multe lichide pentru a-ţi detoxifia corpul! Ai nevoie de cel puţin doi litri de lichide pe zi, care includ apă, ceaiuri, supe, iaurturi, lapte.

În acelaşi timp trebuie să eviţi substanţele care deshidratează. În această categorie intră alcoolul şi cofeina. La fiecare pahar de alcool trebuie să bei două pahare de apă ca să-ţi menţii hidratarea optimă.

Pentru sănătatea pielii şi a organismului, în general, colonul trebuie să fie curat şi să funcţioneze la capacitate maximă. Pentru asta, ai nevoie apa combinată cu fibre: legume, cereale integrale sau doar tărâţe, seminţe de in. Un tranzit intestinal normal te ajută şi la scăderea în greutate.

Celulita se înrăutăţeşte dacă îţi introduci în corp toxine, indiferent de natura lor. Aşa că orice încercare de a scăpa de ea este inutilă dacă nu renunţi la fumat. Celulele pielii au nevoie de oxigen pentru a funcţiona normal, iar fumatul reduce cantitatea de oxigen care ajunge la ele.

Toxine conţin şi medicamentele pe care le luăm. Bineînţeles că nu trebuie să renunţi la un medicament de care ai nevoie, dar dacă este vreunul de care te poţi lipsi, atunci ar fi cazul să o faci.

Nici masajul nu ar trebui să lipsească din rutina zilnică, mai ales dacă este combinat cu o cremă anticelulită de calitate. Îl poti face şi la duş, folosind zaţul de la cafeaua de dimineaţă căci cofeina are un puternic efect anticelulitic.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro