Ce fond de ten aleg vedetele

De Flavia Jurca, pe

Deşi sunt atât de diferite, frumuseţile hollywoodiene au în comun tenul perfect, gata oricând pentru a fi fotografiat la rezoluţie înaltă. Nu e magie, secretul este…
… fondul de ten ales de experţi.

La tenuri diferite, make-up artiştii recomandă texturi, compoziţii şi nuanţe diferite. Rezultatul? Imperfecţiuni, denivelări, pori măriţi, rozacee, acnee… totul dispare ca prin minune astfel încât fiecare actriţă să strălucească în lumina flash-urilor, pe covorul roşu sau la alte evenimente.

Sarah Jessica Parker
recurge la Secret Camouflage de la Laura Mercier pentru a arăta mereu odihnită şi strălucitoare. Avantajele acestui produs, după cum a declarat eroina din „Totul despre sex” pentru ediţia americană a Cosmopolitan, sunt aplicarea rapidă şi simplă, nefiind nevoie de experienţa unui make-up artist pentru a ascunde prezenţa unui fond de ten pe piele.

Freida Pinto, frumuseţea orientală din „Slumdog Milionnaire”, foloseşte Skin Tint de la Cosmetics a la Carte, o marcă la care apelează şi Gwyneth Paltrow şi care se distinge prin pigmenţi minerali extrem de fini şi culori apropiate de nuanţele naturale ale pielii.

Kate Moss este o adeptă înfocată a fondului de ten Mymix de la Boots, un produs accesibil ca preţ, dar de foarte bună calitate. Este recomandat pentru tenul neuniform şi estompează aspectul umflat dat de oboseală.

Sienna Miller este cunoscută pentru tenul ei luminos, cu o strălucire aurie, pe care o obţine de la fondul de ten By Terry, Eclat de Rose. Tenul Siennei nu are probleme majore, acest fond de ten având rol de uniformizare şi hidratare, fiind extrem de uşor şi fluid.

Te-ai întrebat vreodată care este secretul tenului de porţelan al Ditei von Teese? În adolescenţă, Dita era blondă şi bronzată, dar cu ajutorul Capture Totale de la Dior s-a transformat în diva burlescului, aşa cum o cunoaştem azi. Acest fond de ten are rol dublu, de camuflare şi iluminare. Tehnologia HD liquid Crystal Pigments reflectă lumina exact cum trebuie pentru o apariţie impecabilă chiar şi în condiţiile căldurii reflectoarelor de pe scenă.

Anne Hathaway apelează la fondul de ten Vitalumiere de la Chanel, aplicat cu ajutorul unui bureţel, pentru a obţine un efect desăvârşit chiar şi privit prin obiectivele camerelor foto profesionale. Acest fond de ten oferă o acoperire totală şi se poate aplica uşor şi rapid cu ajutorul degetelor.

Toate produsele de mai jos pot fi găsite în beauty-shop-rile de la noi sau online (Cosmetics a la Carte si Mymix), iar look-ul impecabil al vedetelor te poate ajuta să te decizi dacă un fond de ten anume îşi merită preţul ceva mai piperat (între 100 şi 500 de lei).

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro