Cand trecem la fapte …

De Unica.ro, pe

Chiar daca in prezent multe cupluri au adoptat independenta nu doar in plan financiar …
Cand trecem la fapte ...Chiar daca in prezent multe cupluri au adoptat independenta nu doar in plan financiar, ci si pe plan emotional, inselatul reprezinta inca o problema spinoasa. Ce se intampla insa in cadrul unei relatii solide cand unul dintre parteneri inseala o data, de doua sau de nenumarate ori?

Si totusi de ce?

Dorinta unei schimbari, stresul in cuplu, racirea relatiei sau nemultumirea pe plan sexual sunt motivele cel mai des enumerate deopotriva de femei, dar si de barbati. Escapada poate fi doar o ratacire de o noapte sau se poate transforma usor usor intr-o relatie de toata frumusetea. Un studiu al universitatii Georg August arata ca 80% dintre „inselatori” isi iubesc totusi partenerii stabili, insa nu isi pot exprima deschis dorintele sexuale cu ei. Multe dintre relatiile aparent perfecte sufera din cauza lipsei de comunicare. Sinceritatea ar putea preveni inselatul!

Si totusi cine inseala?

Contrar parerilor generale barbatii inseala mai putin decat femeile. Un studiu al revistei „Best Life” a demonstrat ca doar 32% dintre participantii de sex masculin la interviu au inselat, cu 12% mai putini decat participantele de sex feminin. Totodata studiul a aratat ca responsabile pentru indepartarea barbatilor sunt doar femeile. Atractivitatea joaca un rol crucial in relatia cu un tip… Un alt sondaj facut pe un esantion de 1000 de barbati a dovedit ca doua treimi dintre ei vor alege o amanta tanara si slaba. Relatia cu astfel de tipa dureaza in medie doar trei luni. O femeie cu forme voluptoase satisface 7 barbati din 10. Probabil la pachet cu formele intra si o personalitate pe masura…

Si totusi e grav?

O relatie inseamna de cele mai multe ori un sir de compromisuri. Pana unde suntem dispusi sa mergem? Se pare ca destul de departe… Institutul pentru studii de piata GEWIS a realizat pentru revista nemteasca „Für Sie” un sondaj printre persoane cu varsta cuprinsa intre 30 si 50 de ani. Conform acestui sondaj oamenii nu considera inselatul un motiv suficient de serios pentru incheierea unei relatii. 69% de femei si 70% de barbati ar ierta daca partenerul ar calca stramb. Doar 26% de femei si 19% de barbati s-ar desparti imediat ce ar descoperi dovada infidelitatii.

TEXT: Diana Marasoiu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!