Avanpremiera la „Watchmen”

De Unica.ro, pe

In avanpremiera mult-asteptatei lansari a productiei „Watchmen”, Paramount Pictures ne …
Avanpremiera la "Watchmen"In avanpremiera mult-asteptatei lansari a productiei „Watchmen”, Paramount Pictures ne propune „Povestea Vaporului Negru” o animatie dupa benzile desenate omonime integrate, ca intr-o rama, in cadrul mai amplu al scenariului „Watchmen”. O mostra de fictiune post-moderna si o viziune originala asupra povestilor deja stereotipe cu supereroi, exclusiv pe DVD.

Pe o insula pustie naufragiaza, sfarsit de puteri, capitanul (voce Gerard Butler – „300”, „P.S. Te iubesc”) unei nave atacate in larg de pirati. Imaginea corabiei negre aducatoare de moarte il obsedeaza intr-atat incat jura sa-si razbune marinarii, ale caror lesuri hranesc acum pasarile hulpave. Construindu-si o pluta din cadavrele camarazilor sai, porneste spre casa pentru a-si proteja familia de sosirea iminenta a piratilor. Calatoria este insa plina de primejdii, astfel incat lupta pe viata si pe moarte cu rechinii ii iau mintile: halucinand, vorbeste cu Ridley (voce Jared Harris), bunul sau prieten, din care a ramas doar o teasta desfigurata. Ajunge in Davidstown convins ca orasul e deja ocupat de pirati, ucide doi indragostiti si, imbracat in hainele barbatului, se indreapta spre casa. Descopera ca e pazita si ataca santinela de noapte cu gandul sa-si salveze familia, dar tipetele ingrozite ale copiilor il trezesc la realitate: furia si dorinta de razbunare il orbisera intr-atat incat cazuse prada propriilor spaime si fantasme si isi omorase propria sotie. Ingrozit, fuge spre tarm si vede, abia acum aievea, apropiindu-se Vaporul Negru. Piratii ii vor viata, iar el e gata sa le-o dea de buna voie pentru a scapa de blestemul pe care el insusi l-a iscat.

Parte din seria de 12 volume cu benzi desenate „Watchmen” create de Alan Moore, Dave Gibbons si John Higgins si publicate in 1986-1987 de DC Comics, „Povestea Vaporului Negru” se situeaza in avangarda artistica post-moderna a metafictiunii si intertextualitatii. Invocata simbolic de un personaj-pretext care citeste benzile desenate cu pirati in lumea supereroilor Watchmen, „Povestea Vaporului Negru” exploreaza minutios groaza vecina cu nebunia care il cuprinde pe capitanul blestemat si o contrapune contemporaneitatii sordide surprinse in pelicula live action „Watchmen”, conducand deliberat spectatorul spre concluzia scontata: in oricare lume am trai, desi suntem inconjurati de rechini si pirati, cel mai feroce dusman ne suntem noi insine.

„Povestea Vaporului Negru” este disponibila doar pe DVD, impreuna cu materiale-bonus prezentate in exclusivitate: primul episod din benzile desenate animate „Watchmen”, „Poveste in rama: Cartile despre Watchmen” si pseudo-documentarul „In ghetou” (35 minute), dupa memoriile politistului Hollis Mason, unul din supereroii mascati Minutemen, care faceau legea pe strazile marilor orase din SUA in anii ’40: Nite Owl, Hooded Justice, Omul Molie, Comediantul, Silhouette, Sally Jupiter, Dollar Bill s.a. O productie Paramount distribuita de Prooptiki Romania.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!