Noua aplicaţie iPhone împotriva acneei

De Andra Pecingina, pe

Un dermatolog american a dezvoltat prima aplicaţie pentru iPhone menită să lupte împotriva acneei şi a ridurilor de pe tenul femeilor. Aplicaţia costă 1.99 dolari şi poate să te scape de coşuri …
… şi riduri în timp ce vorbeşti la telefon cu cei dragi!

Dr. Greg Pearson a inventat aplicaţia pentru telefonul mobil pornind de la utilizarea luminii albastre de 420 de nanometri şi a luminii roşii de 550 de nanometri, pentru a ajuta la distrugerea bacteriilor şi a susţine producţia de colagen necesar pielii.

Spectrul electromagnetic al luminii vizibile pentru ochiul uman este între 380 şi 750 nanometri, iar luminile special concepute de Dr. Pearson au intensităţi la care celulele pielii reacţionează pozitiv.

Conform dezvoltatorilor aplicaţiei, utilizatorii trebuie să aleagă o culoare a ecranului – lumina roşie are proprietăţi antiinflamatoare şi cea albastră funcţionează împotriva bacteriilor – şi să ţină telefonul mobil îndreptat către zonele problemă ale feţei timp de două minute pe zi.


Pe website-ul creat pentru noua aplicaţie ne sunt communicate următoarele „studiile realizate au demonstrat faptul că tratamentele uşoare au fost aproape de două ori mai eficiente decât  ingredientul principal al tratamentelor anti-acnee, benzoil peroxidul.”

Medicul dermatolog declară pentru cotidianul „New York Times” că noua aplicaţie „va trebui să treacă prin mult mai multe teste clinice înainte de a i se putea cuantifica eficacitatea.”

AcneApp face parte din seria de aplicaţii complet neobişnuite, cum este iMussolini, care conţine 100 de discursuri ale fostului dictator fascist sau aplicaţia Virgin Atlantic, menită să te scape de frica de zbor.

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro