Interviu cu Ana Novic, designerul vedetelor

De Adina Rosetti, pe
Giulia, Nicole Cherry, Alexandra Ungureanu sunt doar câteva dintre vedetele care apelează în mod constant la Ana Novic pentru a le crea ținutele. Ana „vede” rochiile direct în material, își denumește colecțiile cu... cifre și crede că felul în care combini hainele este cel mai important.

Am înțeles că îți place să creezi fără desene… Cum ți-ai dezvoltat acest talent?
Nu am urmărit niciodată să îmi dezvolt talentul la desenat pentru că am simțit întotdeauna că am o relație specială cu materialele, de care sunt pasionată încă de mică. Unul dintre talentele cu care m-a înzestrat Dumnezeu este faptul că, aproape imediat ce iau contact cu un material anume, în mintea mea se desfășoară deja imagini cu felul în care va arăta produsul final. Nu am făcut ceva anume pentru asta, e în mine, pur și simplu. (râde)

De ceva vreme, ești și mamă… Mai ai timp să te ocupi de modă?
Sunt o luptătoare și am reușit întotdeauna să-mi împart timpul în așa fel încât să le pot face pe toate. Venirea pe lume a lui Ingrid este o minune, iar ea mă hrănește de 10 luni cu energia de care am nevoie ca să mă ocup și de familie, dar și de pasiunea mea. Bineînțeles că nu e simplu, sunt obosită des, dar faptul că mă ocup de lucrurile care îmi aduc cele mai mari împliniri în viață reprezintă motivul pentru care nu mă plâng de programul încărcat.

Interviu cu Ana Novic in Unica de iunie

Cum ai descrie în 3 cuvinte o rochie Ana Novic?
Feminină, rafinată, originală

3 calități pe care trebuie să le aibă orice fashion designer…
Sinceritate, autenticitate, pasiune.

3 locuri unde îți găsești inspirația…
Natură, familie, oameni

3 designeri internaționali pe care îi admiri…
Pe plan internațional îmi plac Ulyana Sergeenko și Ralph and Russo, dar îmi plac și designeri români, cum ar fi Andra Andreescu. Mi se pare o tipă foarte talentată și îi admir creațiile.

3 piese care nu lipsesc din garderoba ta…
Blugul cu talie înaltă, rochia de seară, bijuteriile.

3 vedete pentru care ți-ar plăcea să creezi…
Oricât de superficial ar suna, în țară am lucrat cu mai toate fetele pe care le-am avut în minte în acest sens. Singura cu care nu am avut încă plăcerea să colaborez este INNA, pe care o apreciez pentru că este o tipă autentică, talentată și foarte muncitoare. Dacă ar fi să aleg pe cineva din afara țării, lista ar fi lungă, dar aș începe cu Beyonce și Blake Lively. (zâmbește)
Citește continuarea interviului în revista Unica de iunie, recent apărută la chioșcuri!

Foto: Ciprian Strugariu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!