10 diferente esentiale

De Unica.ro, pe

Aratam diferit. Gandim diferit. Percepem diferit. Sunt diferente prin care, in fiecare moment …
10 diferente esentialeAratam diferit. Gandim diferit. Percepem diferit. Sunt diferente prin care, in fiecare moment, ne completam unul pe altul. Asa cum dintotdeauna polii opusi s-au atras, la fel, atractia dintre barbat si femeie nu da gres niciodata

1. Barbatii au cu 30% mai multa forta decat femeile, mai ales in partea superioara a corpului.

2. Daca un barbat face jogging si isi foloseste 50% din resurse, femeia va folosi 70% din capacitate pentru a tine pasul cu el.

3. Dupa 35 de ani, femeia are probleme cu fertilitatea, care este in scadere pana cand se instaleaza definitiv menopauza. Barbatii isi pastreaza capacitatea de reproducere pana la batranete.

4. Greutatea barbatilor este cu 20% mai mare decat a femeilor.

5. In medie, creierul femeilor (1,3 kg) cantareste cu 200 de grame mai putin decat la barbati, dar nu a fost gasita nicio corelare intre greutatea creierului si performantele intelectuale! Femeile si barbatii au acelasi IQ: in medie 100, dar IQ-ul barbatilor variaza mai mult, ceea ce inseamna ca sunt mai multi barbati decat femei cu un IQ foarte ridicat sau foarte scazut.

6. Talia unui barbat este cu 10% mai mare decat o femeie si are masa musculara dubla fata de cea a femeilor.

7. Sangele femeilor contine 80% apa, cel al barbatilor 75 %.

8. Pubertatea la fete incepe cu doi ani inaintea baietilor.

9. Femeile au cu 11% mai multi neuroni dedicati emotiilor. De aceea ele sunt mai receptive la „detaliile relevante emotional, la indiciile vizuale, la nuantele verbale si mesajele ascunse”, explica Robert Nadeau, cercetator si profesor universitar din SUA.

10. S-a demonstrat: femeile sunt mai multumite cu vietile lor decat barbatii! Pe de alta parte, sunt mai preocupate de camin si relatie decat barbatii, pe care-i preocupa mai mult decat pe ele problemele politice.

Text: Adina Branciulescu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!