Metoda japoneză prin care învingi lenea

De Amelia Matei pe 15 februarie 2016
Toată lumea are momente în care nu are chef să facă nimic, dar dacă se întâmplă des, ar trebui să iei unele măsuri. Vezi cum învingi această senzație prin metoda japoneză.

De câte ori nu ți-ai spus că ai să începi să faci ceva și ai amânat apoi? Sigur ți s-a întâmplat, măcar o dată în viață, să te entuziasmezi în legătură cu o activitate, dar să nu reușești să o duci la bun sfârșit. Este normal să ai câteva scopuri în viață, iar pe unele să nu le atingi, însă nu este indicat să eșuezi în toate. Unul dintre motivele acestor insuccese ar putea fi faptul că nu reușești să te mobilizezi ori că te plictisești și renunți la planurile tale, potrivit thespiritscience.net.

Poți scăpa de lene cu ajutorul unei metode japoneze numită Kaizen, care presupune „evoluția continuă”. Tehnica Kaizen este faimoasă pentru principiul de 1 minut, care acționează astfel:

Cheia acestei metode presupune ca o persoană să se confrunte cu o problemă concretă timp de exact 1 minut, la aceeași oră în fiecare zi.

1 minut este o perioadă foarte scurtă de timp și oricine poate face asta. Lenea nu va sta în calea succesului tău, pentru că sarcinile pe care ai evitat să le faci pentru perioade mai lungi pot fi făcute zilnic timp de 1 minut. Indiferent că este vorba de yoga, citit, sport, dacă timpul este limitat la 60 de secunde, vei face totul cu plăcere. Orice lucru important începe cu pași mici, dar la final vei obține rezultate.

Citește și: Cum să adormi într-un minut

Ce este metoda Kaizen

Metoda Kaizen dă rezultate atât în plan personal, cât și în plan profesional. Japonezii sunt de părere că poți realiza lucruri importante și fără să muncești din greu și să petreci mult timp în acest scop. Când depui foarte mult efort și energie pentru a realiza ceva, poți fi epuizată la final și nu te vei mai bucura de rezultatele pozitive.

Printre beneficiile metodei Kaizen se numără depășirea nesiguranțelor, eliberea de sentimentul de vină și îmbunătățirea încrederii în sine. Dacă vrei să te apuci de sport, de exemplu, începe cu un minut în fiecare zi. După o perioadă, crește timpul la 5 minute, apoi ai să reușești să faci 30 de minute de exerciții fizice fără să simți că faci un efort prea mare.

Același lucru este valabil și dacă vrei să înveți o limbă străină, de exemplu. Începe cu un minut pe zi, în care să înveți un cuvânt. Cu timpul, vei crește această perioadă fără să simți că depui un efort.

Sursa foto: 123rf.

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"