Kendrick Lamar, primul rapper care primește un Pulitzer

De Unica.ro pe 17 aprilie 2018
Rapperul Kendrick Lamar (30 ani) este primul artist din afara sferei de muzică clasică sau jazz care primește un Pulitzer! Albumul său "DAMN", care s-a vândut în peste un milion de exemplare, este cel mai bine vândut disc al anului trecut.

Kendrick Lamar, primul rapper care câștigă un premiu Pulitzer

Conform The Guardian, care citează oficialii Pulitzer, la 60 de ani de la „nasterea muzicii pop moderne”, albumul lui Kendrick Lamar este „o colecție virtuoasă de melodii unite de o autenticitate și de un dinamism care captează ingenios complexitatea vieții moderne a afro-americanilor”.

Din 1943, de când se acordă premii Pulitzer pentru muzică, și până în prezent, câștigătorii au fost doar artiști de muzică clasică sau de jazz. Lamar scrie istorie cu albumul său „DAMN”, devenind oficial primul rapper care câștigă acest premiu!

Kendrick Lamar, primul rapper care castiga un premiu Pulitzer

Cine este Kendrick Lamar

Kendrick Lamar este un rapper născut în Compton, California. El și-a început activitatea în muzică din adolescență, dar abia în 2015, când a lansat cel de-al treilea album de studio a devenit cunoscut la nivel mondial.

Lamar a primit de-a lungul carierei sale numeroase premii, printre care șapte premii Grammy, și o mulțime de critici pozitive atât din partea publicului, cât și din partea specialiștilor. Albumele lui sunt de cele mai multe ori albume conceptuale, prin care el încearcă să transmită un mesaj, iar versurile sale sunt adesea comparate cu operele literare. Nu de puține ori s-a spus despre Kendrick Lamar că este un adevărat poet.

Foto – Hepta

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"