De ce nu este bine să îți ții telefonul în buzunar

De Amelia Matei, pe
Toată lumea are nevoie de un telefon mobil, dar folosirea lui poate avea și efecte nocive. Vezi de ce este bine să nu îți ții smartphone-ul în buzunar.

Cercetătorii ruși au efectuat un studiu prin care au aflat că telefonul nu ar trebui ținut în buzunar, potrivit healthyfoodteam.com. Aceștia susțin că smartphone-urile afectează negativ organismul, iar câmpurile electromagnetice sunt foarte nocive.

Oamenii de știință au constatat că undele emise de telefoanele mobile afectează sistemul endocrin, reproductiv și nervos. Radiațiile emise de telefoane sunt periculoase mai ales pentru copii și femei însărcinate. Pentru a reduce riscul acestora, este indicat să vorbești mai puțin la telefon, să folosești căști și să îl ții pe masa sau în geantă. Ideal este ca acest dispozitiv să stea la 1,5 cm distanță de corp, pentru ca nivelul de radiații care te afectează să fie foarte scăzut. Un alt mod de a folosi telefonul mobil în siguranță este să îl păstrezi într-o husă protectoare.

Recomandările specialiștilor pentru folosirea telefoanelor mobile

Specialiștii din cadrul Sistemului Național de Sănătate Britanic au câteva recomandări pentru folosirea sigură a telefoanelor mobile. Astfel, aceștia spun că ar trebui să dai telefoane scurte și să nu îl folosești decât atunci când este absolut necesar. Copiii nu ar trebui să aibă astfel de dispositive decât în cazuri excepționale.

Încearcă să nu folosești telefonul mobil în locurile cu semnal slab, pentru că acesta va folosi mai multă energie. În aceste condiții, nivelul de radiații este mult mai mare. Telefoanele emit mai puține radiații atunci când trimiți mesaje, așa că alege această formă de comunicare.

Nu îți ține telefonul aproape de pat sau sub pernă. Atunci când este deschis, chiar dacă nu îl folosești, trimite un semnal interminent prin care încearcă să se conecteze la un turn de telecomunicații, astfel că expunerea la unde periculoase încă are loc.

Cum te afectează o convorbire telefonică

Oricât de scurtă ar fi discuția telefonică, specialiștii susțin că efectele asupra sănătății nu pot fi ignorate, potrivit psrast.org. Numeroase studii au arătat că radiațiile afectează AND-ul. Cu cât mai puternice sunt, cu atât mai mare este degradarea AND-ului. O astfel de situație crește riscul de cancer.

Cercetătorii suedezi au efectuat un studio și au constatat că bariera care protejează creierul de substanțele periculoase din organism se slăbește prin folosirea telefonului mobil. În aceste condiții, riscul de Parkinson și Alzheimer crește considerabil. Radiațiile emise de telefoanele mobile nu afectează doar funcțiile creierului, ci și ale inimii.

Pentru a fi în siguranță, dă telefoane mult mai scurte și folosește smartphone-ul cât mai rar.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!