Cum să îți îngrijești tenul toamna

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
Odată instalată toamna (brr, nici nouă nu ne convine!), e momentul oportun pentru a-ți updata rutina de frumusețe la noile temperaturi.

Citește și: Află care este trendul de machiaj al momentului!

Concret, a venit acea perioadă din an când trebuie să îți reînnoiești, să îți regenerezi și să îți împrospătezi pielea, dar mai ales când e cazul să te ocupi de urmele lăsate de efectele nocive ale soarelui și ale vântului din timpul sezonului estival.

Exfoliază-ți tenul

Vara tendința este sa evităm exfolierea, pentru a pastra cât mai mult nuanţa bronzului. Este momentul să reintroduci exfolierea în ritualul tău de îngrijire zilnică. „Recomand exfolianţii delicați“, e de părere Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania, care ne spune care este ritualul corect de îngrijire pentru acest anotimp.

Hidratează-ți tenul

Accelerează-ţi rutina! Pielea în sezon rece are nevoie mai multă de vitamine şi de îngrijire mai intensă, inclusiv noaptea, recomandă specialistul. Se recomandă, începând cu etapa de demachiere, să te bazezi pe produse cum ar fi laptele demachiant, care conține şi ingrediente care vor hidrata pielea în timp ce o cureți. Ca produs de îngrijire, orientează-te către creme cu un grad ridicat de hidratare şi nutriţie, aplicate de două ori pe zi, dimineaţa, înainte de machiaj şi seara, înainte de culcare.

Citește și: Trend alert – conturarea unghiilor. 

Protejează-ți tenul

Ai grijă la efectele dăunătoare ale soarelui chiar și pe timpul sezonului iernal, avertizează expertul. Chiar dacă vara și temperaturile ridicate au trecut, pielea ta are nevoie  în continuare de protecţia corectă UV.

În ediția de octombrie a revistei UNICA, la pagina 88, nu uita să citești un material despre petele pigmentare – cum te alegi cu ele, dar și cum le poți „repara“ cu produsele corespunzătoare.

Foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!