Cum îți alegi corect fondul de ten pentru un ten acneic

De Unica.ro pe
Tenul acneic este un ten special, un ten sensibil. Toate produsele pe care alegi să le folosești pentru acest tip de ten trebuie să respecte câteva reguli

: să nu conțină substanțe ce irită tenul, să aibă o acoperire medie spre mare, să se aplice ușor și să nu evidențieze și mai rău coșurile sau cicatricile post-acneice.

Alegerea fondului de ten se poate dovedi dificilă. Fondul de ten poate deveni o sabie cu două tăișuri, poate să acopere perfect, dar să deterioreze și mai mult sănătatea tenului sau poate să nu acopere aproape deloc, dar să fie perfect formulat pentru pielea ta cu probleme.

Pași de urmat pentru alegerea fondului de ten pentru ten acneic:

  • Alege textura fondului de ten

Există mai multe feluri de fond de ten: fluid, cremă, spumă, stick sau pudră. Tenurilor acneice li se recomandă folosirea unui fond de ten fluid sau spumă, datorită consistenței ușoare, ce nu încarcă pielea. Mai mult decât atât, în cazul texturii de tip spumă, aceasta are și rolul de a matifia tenul gras.

  • Alege formula

Un fond de ten poate conține ulei, talc, alcool, conservanți, parfum, particule iluminatoare. Acestea pot irita tenul acneic și pot scoate în evidență problemele pe care le ai deja. Caută un fond de ten non-comedogenic, fără iritanți sau alergeni. Îți poți întreba dermatologul dacă ai voie să folosești fond de ten care conține acid salicilic, eperulină, aloe vera sau cafeină. Nu uita să cauți un fond de ten care să aibă cel puțin SPF 15. Factorul de protecție este foarte important pentru o persoană care suferă de acnee. Cicatricile lăsate de acnee se hiperpigmentează în prezența soarelui.

  • Alege culoarea

Dacă ai găsit, în sfârșit un fond de ten fluid care este non-comedogenic, îți rămâne să alegi culoarea potrivită tenului tău. Cum faci asta? Simplu: aplici o cantitate mică de produs, la baza gâtului, lângă ureche, de pe obraz până sub maxilar. Culoarea care se potrivește ambelor zone este culoarea pe care trebuie să o alegi pentru fondul tău de ten.

Află mai multe pe dermablend.unica.ro!

Şi urmărește clipul de mai jos pentru a vedea cât de ușor este să-ți acoperi imperfecțiunile tenului atunci când ai un fond de ten potrivit:

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Reacția lui Barack Obama când o gravidă a fost gata să leșine în spatele lui

Reacția lui Barack Obama când o gravidă a fost gata să leșine în spatele lui