5 sfaturi pentru un păr lung și sănătos

De Claudia Grigore, pe
Visul oricărei femei este un păr ca în reclame, plin de vitalitate, strălucitor, lung și sănătos. Poți transforma acest vis în obiectiv. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să ai un păr lung și sănătos.
  • Nu te spăla pe cap de fiecare dată când faci duș

Se pare că idealul în materie de spălat părul este de două ori pe săptămână. Dacă îl speli mai des de atât, ar trebui să reduci cantitatea de șampon pe care o folosești, pentru că acesta îndepărtează sebumul, substanța care protejează și hrănește rădăcina firului de păr.

Scopul unui șampon este să curețe părul de murdărie și de produse de styling. Uleiurile naturale care îți protejează părul sunt necesare, așa că încearcă să folosești un șampon mai blând.

  • Folosește o mască de păr o dată pe săptămână

Dacă părul tău are o lungime mai mare decât lungimea umerilor înseamnă că e destul de bătrân la vârfuri, așa că are nevoie de o îngrijire specială. Vârfurile pot fi protejate și hrănite o dată pe săptămână cu o mască hidratantă.

  • Ia suplimente pentru păr

Pentru a avea un păr lung și sănătos o să ai nevoie și de suplimente speciale pentru păr.  Caută un supliment care să conțină biotină, zinc, magneziu etc.

  • Clătește părul cu apă rece

Nu e atât de confortabil, dar face minuni. Apa rece închide cuticula părului și astfel previne uscarea și despicarea lui.

  • Nu-ți înfășura părul în prosop după ce îl speli

Părul ud este extrem de sensibil și se poate rupe sub presiunea prosopului. Părul se lasă la uscat fără a-l strânge sau se adună într-un prosop de microfibră.

Sursa foto 123rf

Citește și Părul holografic, cea mai nouă tendință

Citește și Patru motive pentru care trebuie să ai părul prins când dormi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro