Vacanta de vara la tara

Ultimul update Luni, 16 august 2021, 16:53

Locuri noi, spectacolul obiceiurilor si farmecul unei vacante linistite, dar si varietatea savuroasa a gastronomiei eco si a produselor de tara, cu adevarat naturale, cu gustul acela bogat si proaspat pe care l-am cam uitat.
POPAS IN ALT VEAC
„Tara de piatra” favorizata de relieful bland, de flora si fauna specifice acestei zone, a fost declarata rezervatie naturala.

Mijlocul Romaniei, calea dintre Alba si Cluj, este un drum de poveste care te intoarce catre lumea legendelor, cu castele si cetati, si dubleaza intreaga bogatie turistica a Apusenilor. O vacanta la tara poate incepe de la Lacul Iezer, de pe versantii acoperiti cu paduri dese ce inconjoara Poiana Albii, sau de pe marginile platoului de la Grota Pragului si poate continua cu satele fermecatoare risipite de-a lungul Vaii Sasa, unde padurea parca se zdrobeste de pieptul de piatra al Detunatelor.

Abrud

Poti alege si calea catre Abrudul lui Avram Iancu sau traseul dintre Vidra si Campeni, la cativa pasi de Varful Gaina, pe drumurile ce coboara spre Albac si Arieseni. Nu uita de Rameti, manastirea din Cheile ce taie Apusenii, unde te vei simti invaluita intr-o tihna aproape nepamanteana, de Negrileasa si Poienile cu Narcise, dar nici de satele din Cumpana Apelor si Valea Barnei, intinse catre Valtorile din Valea Morilor si vaile de sub Pietrele Caprei, apoi mai departe catre drumul pieptis al Zlatnei si Abrudului.
Citeşte continuarea pe avantaje.ro!

Pleci în vacanță, asigură-te că ai pus tot ce trebuie în bagajul de vacanță

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!