Tot ce trebuie să ştii despre siguranţa pe bicicletă

De Andreea Catrina, pe

Bicicleta este considerată, în ultimii ani, unul dintre cele mai eficiente mijloace de transport alternative, mai ales în mediul urban. Dar cum la noi în ţară pistele pentru biciclişti sunt destul de rare, ne-am gândit că ar trebui să vorbim puţin despre măsurile de siguranţă pe bicicletă.
Înainte de a începe să pedalezi pe şosea, asigură-te că eşti la curent cu toate regulile de circulaţie şi că respecţi legea.

Apoi, toţi bicicliştii experimentaţi sunt de părere că accesoriul cel mai important pe bicicletă este casca. Poate că nu este cel mai cool accesoriu şi poate că îţi va strica puţin coafura, însă purtând-o, te asiguri că vei fi bine, chiar şi în cazul unui potenţial accident.

Dacă obişnuieşti să mergi şi seara sau noaptea pe bicicletă, e bine să ai întotdeauna la tine şi o lanternă frontală. În alte ţări, acest lucru este obligatoriu prin lege. Lanterna cu lumină intermitentă te va face mai vizibilă pentru celelalte persoane angajate în trafic. Vesta reflectorizantă şi luminile pe spate şi pe faţă ar trebui să facă şi ele parte din accesoriile tale.

Tot ce trebuie să ştii despre siguranţa pe bicicletă

Semnalizează corect, nu vorbi la telefon în timp ce mergi pe bicicletă şi cumpără-ţi un claxon! Legislaţia de la noi din ţară spune că acest lucru este obligatoriu. Foloseşte-l ori de câte ori e nevoie, pentru a te asigura că vei ajunge în siguranţă la destinaţie. Şi pentru că am ajuns la capitolul investiţiilor, ar fi bine să-ţi cumperi şi o oglindă.

Pedalează pe marginea din dreapta a drumului, atunci când nu există pistă pentru biciclişti.
Conform unui studiu realizat recent, cicliştii care poartă cască de protecţie sau echipament specific, în general, sunt luaţi mult mai în serios de către şoferi. Studiul a avut în vedere distanţa la care sunt depăşiţi cicliştii de maşini. De asemenea, femeile sunt de obicei mai ferite decât bărbaţii, fiind depăsite la o distanţă mai mare. Cicliştii care nu merg lipiţi de marginea drumului, vor fi depaşiţi la o distanţă mai mică, însă reduc riscul de a li se deschide o portieră în faţă, de la o maşină parcată, spune Andrei Penu, Master Trainer Schwinn Cycling in reteaua World Class.
Atunci când condiţiile de trafic sunt grele, trebuie să fii prudentă sau să alegi un alt traseu.

Ţine cont de aceste reguli atunci când participi la trafic şi totul va fi bine!
Tot ce trebuie să ştii despre siguranţa pe bicicletă
Revista Unica te invita la Summer Bike Fiesta, cea mai tare petrecere pe biciclete a verii ! Vino pe 2 august la Bucuresti Mall, pregatit de o distractie cum nu s-a mai vazut: concursuri cu o mie de premii, cadouri pentru toata lumea, super concert si o proiectie de film in aer liber !
Inscrieri gratuite, AICI.
Sponsori : Anchor Grup si Aquatique.
Parteneri : i’Velo, Green Revolution, World Class, Carrefour, Serioux, Fotografultau, Radio21, Editura Litera, Fresh Corner, Sweet Ela, BGS, Masina de inghetata, Red Bull, Redd’s, Vata de Zahar, Brioche Doree, Eventix

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!