Thanksgiving sau Ziua Recunoștinței. Americanii sărbătoresc azi în familie

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 22 noiembrie 2018, 13:59
Americanii sărbătoresc azi Thanksgiving sau Ziua Recunoștinței și, așa cum era de așteptat, momentul e bine marcat și pe internet. De la cozi infernale în trafic, și până la celebrități care s-au pozat alături de tradiționalul curcan, Thanksgiving este o sărbătoare care se petrece în familie, la masă, și care marchează în mod oficial începutul sărbătorilor de iarnă. 

Ce este Thanksgiving – Ziua Recunoștinței la americani

Thanksgiving sau Ziua Recunoștinței este o sărbătoare anuală, în care oamenii îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru recolta din acel an. Sărbătoarea este una importantă atât în America de Nord, cât și în Canada. În majoritatea statelor americane, oamenii călătoresc pentru Thanksgiving acasă, pentru a fi cu familia la masă, iar ziua este liberă, majoritatea afacerilor fiind închise atât joi, cât și vineri.

În mod tradițional, în America, vinerea de după Thanksgiving este celebra zi Black Friday, în care magazinele au prețuri reduse și toată lumea face cumpărături pentru sărbători și nu numai.

Mâncarea tradițională de Thanksgiving – Ziua Recunoștinței

Așa cum era de așteptat, există și niște feluri de mâncare specifice zilei de Thanksgiving – Ziua Recunoștinței. Mâncărurile tradiționale sunt curcan umplut, piure cu sos, cartofi dulci, porumb și plăcintă de dovleac sau dovleac copt.

curcan de Thanksgiving Ziua Recunostintei

Thanksgiving 2018 la americani. Cozi uriașe în trafic

Pentru ca azi să fie acasă alături de familie, la masa tradițională de Thanksgiving, americanii au stat multe ore în trafic. Imaginile de ieri, devenite virale pe internet, surprind niște cozi uriașe pe autostrăzile din mai multe state.

Ce au postat vedetele pe internet de Thanksgiving 2018

Dacă celebrul realizator TV Jimmy Kimmel s-a fotografiat cu un curcat, chiar înainte de a-l băga la cuptor, soția lui John Legend, Chrissy Teigen a publicat o fotografie cu o plăcintă de dovleac arsă, după ce a uitat-o în cuptor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jimmy Kimmel (@jimmykimmel) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

Și Jennifer Garner s-a apucat serios de gătit, vedeta publicând pe pagina sa de instagram un filmulet în care muncea de zor în bucătărie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Garner (@jennifer.garner) on

La Casa Albă, ca de obicei, președintele SUA a continuat tradiția de a grația un curcan. Donald Trump a grațiat pasărea din imagine, care își va continua restul vieții la o fermă specială, unde trăiesc toți curcanii grațiați de șefii de stat americani.

trump a gratiat un curcan de thanksgiving

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!