Steven Spielberg va produce un miniserial despre conquistadorul Cortes

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 27 martie 2018, 11:45
Regizorul Steven Spielberg va produce un miniserial despre conquistadorul Cortés ce va fi interpretat de actorul Javier Bardem.

Scenariul miniserialului de patru ore numit ”Cortés” a fost scris de către scenaristul hollywoodian Dalton Trumbo în anii 60.

Subiectul va avea în prim plan întâlnirea dintre Hernan Cortés și împăratul aztec Moctezuma, ultimul suveran al acestei civilizații, la începutul secolului al XVI-lea.

Cortés a reușit, fără un simț politic sau strategic prea dezvoltat să cucerească teritoriul pe care astăzi se află Mexicul, cucerindu-i pe azteci cu o armată ce număra câteva mii de oameni.

Citeşte şi: Globurile de Aur 2018. Lista celor 25 de câștigători

Pe lângă Steven Spielberg, „Cortés” va fi coprodus de Javier Bardem, precum şi de Darryl Frank şi Justin Falvey, care au colaborat amândoi la serialul „The Americans”.

„Este un privilegiu să spunem această poveste epică ce este plină de dramă și conflicte… Tot ce este mai bun și mai rău în natura umană va prinde viață. Ca actor, nu există o provocare mai mare decât un astfel de proiect unic de care sunt pasionat de mulți ani și sunt încântat că voi lucra cu echipa lui Steven Spielberg și Stevan Zaillian”, a declarat Bardem citat de Hollywood Reporter.

Citeşte şi: Momente inedite la Gala Premiilor Oscar 2018

Javier Bardem a câștigat un Oscar pentru „cel mai bun actor în rol secundar” din filmul „No Country for Old Men” și a fost nominalizat pentru rolurile sale din „Biutiful” și „Viața și epoca lui Reinaldo Arenas”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!