Apple a lansat oficial iPad2

De Nicoleta Galeteanu, pe

Aşteptarea fanilor Apple, care speculaseră lansarea iPad 2 în luna februarie, nu a fost deloc în van. Prezentat astăzi oficial, noul model al tabletei Apple vine complet…
… schimbat şi îmbunătăţit, la acelaşi preţ.

Prezentat oficial miercuri, 2 martie, iPad 2 va fi disponibil de pe 11 martie în Statele Unite şi în alte 26 de tări începând cu 25 martie 2011, a anunţat directorul general al Apple, Steve Jobs, prezent la evenimentul din San Francisco, California.

Una dintre îmbunătăţirile majore pe care le prezintă noul iPad este procesorul dual-core A5, care dispune de o capacitate mai mare de memorie.

În schimb, durabilitatea bateriei este tot de 10 ore, ca în cazul primei versiuni, şi rezistă timp de o lună în stand-by.

Tableta este echipată cu două camere video, una frontală care permite apeluri video, şi una pe spate destinată realizării de fotografii şi clipuri video, tableta fiind disponibilă în trei versiuni de memorie, de 16 GB, 32 GB şi respectiv 64 GB, şi în două variante – cu WiFi şi cea cu WiFi şi 3G.

Noutatea care impresionează este faptul că iPad 2 este „spectaculos” de subţire, după cum şi-a prezentat Steve Jobs „produsul minunat”. Noua tabletă are un diametru de 8,8 milimetri faţă de 13,4 milimetri cât măsura primul iPad, fiind astfel mai subţire şi decât Iphone 4.

O altă bucurie pentru fani este preţul neschimbat, începând de la 499 de dolari, cu menţiunea că versiunea 3G este mai scumpă cu 130 de dolari decât cea Wi-Fi.

Foto: Apple.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!