Rugăciunea mamelor pentru Sfânta Cuvioasă Parascheva

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 13 octombrie 2017, 12:33

Pe 14 octombrie credincioșii ortodocși o Sfânta Muceniță Parascheva de la Iași. Moaștele ei, care se găsesc la Iași sunt izvor de binecuvântare pentru toți cei care cer ajutorul Sfintei prin rugăciune, iar printre pelerini se numără foarte multe mame care se roagă pentru copiii lor. Dacă nu reușești să ajungi la moaștele Sfintei, rostește această rugăciune pe  14 octombrie și gândește-te la copiii tăi.

Conform doxologia.ro, aceasta este rugăciunea pe care o putem adresa Sfintei Parascheva.

Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfri­co­șă­toare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu ne­so­co­tință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, ne­treb­nici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga mi­los­tivirea prin sârguința cea de toate zilele, dă­ruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv.

Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim prea­sfânt numele Tău în veci. Amin.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro