Revelion în Bucureşti: restaurant sau club?

De Nicoleta Galeteanu pe

Noaptea dintre ani este, fără îndoială, o sărbătoare care ocupă un loc aparte în calendarul de peste an. Nu numai că este un moment glorios al celor care păşesc în Noul An…
 … dar are si o semnificaţie în repertoriul de superstiţii: se spune că aşa cum vei petrece de Revelion, cu aceeaşi stare de bine vei parcurge tot anul.  
 
Dacă Revelionul te găseşte acasă, fără niciun fel de plan, află că nu este timpul pierdut să te decizi unde vrei să mergi. Cum era de aşteptat, restaurantele şi cluburile din Capitală au venit cu oferte variate pentru cei care nu au timp de irosit cu vacanţe îndepărtate sau pregătiri minuţioase. În plus, biletele nu s-au epuizat încă.

Iată mai jos care sunt ofertele şi preţurile unei petreceri de Revelion organizate în oraş.  

Dacă preferi o atmosferă exclusivistă, Hilton-Athenée Palace vine cu o ofertă pe măsură. Hilton readuce atmosfera balurilor veneţiene în cadrul restaurantului Le Diplomat, dar şi compania celor de la Jukebox Band. Bufetul delicios, din homar cu şofran, ierburi cu sos bearnaise, sau trufe, au însă un preţ. Pentru a sărbători Anul Nou la Athenée Palace trebuie să scoţi din buzunar 890 lei. Tot aici, iubitorii de jazz şi cei care preferă atmosfera relaxantă de lounge a anilor ’20, se pot bucura de toate acestea cu 1.150 lei, la Executive Lounge.  
 
Cu oferte variate vine şi hotelul Marriott, care propune cinci petreceri tematice, dintre care Fire and Ice, la Grand ballrom, From Classic to Cool sau Old and new la Cucina şi programe muzicale cu Horia Brenciu şi orchestra lui, Elena Gheorghe, Mădălina Manole sau Miki. Pentru a petrece aici noaptea dintre ani trebuie să plăteşti 920 de lei.  
 
În topul extravaganţei în materie de preţ se situează şi Hotelul Radisson. Cel mai scump pachet de Revelion costă 4.200 de lei şi include o petrecere în apartamentul regal, un meniu gourmet cu spumă de caviar şi muzică live. 
 
Cu preţuri mai accesibile, ofertele Rin Gran Hotel pornesc de la 390 de lei şi ajung la 620 de lei, pentru un revelion la Maxim, din care nu lipsesc Damian Drăghici and Brothers, Nicu Paleru şi un taraf de muzicieni. Meniul dispune de preparate tradiţionale, de la piftia de curcan şi vinetele coapte până la sarmale în foi de varză.  
 
Cei de la Tulip In Nerva Traian propun pachetul special pentru revelion, New Years Eve package, care include cina festivă, plus două nopţi de cazare în cameră dublă la hotel, totul la 1.100 lei. Astfel, vei fi răsfăţat cu terină de şalău, icre negre, prepeliţă şi somon cu portocale, iar de antren se va ocupa un DJ, care va organiza şi karaoke.  

La Intercontinental, noaptea dintre ani costă 930 de lei şi vei putea admira spectacolul de artificii de la ultimul etaj al hotelului.

Petrecerea de Revelion organizată de restaurantul Caredy Luxury Ballroom îl are ca invitat pe maestrul Marian Pană, care va asigura orchestraţia live. Şi aici preparatele ornează masa festivă de Revelion cu ruladă de viţel, broscuţe cu cremă de brânză sau somon, precum şi open bar, iar preţul este de 3.800 lei. 
 
Poţi opta pentru o atmosferă intimă la restaurantul La Brace, care promite să aducă puţin din liniştea muntelui, dar şi distracţia vibrantă din cluburi, prin muzica selectată de un DJ invitat. Şi aici meniul este unul îmbelşugat: frigărui cu mozzarela, roşii chery sau somon şi open bar, pentru care va trebui să plăteşti 370 lei.  
 
Un alt loc unde te poţi strânge cu prietenii este restaurantul Bistro Menuet. Organizatorii propun, pentru masa de Anul Nou, gustul autentic al preparatelor tradiţionale. Cârnaţi de casă, piftie, caltaboş, tobă sau slănină afumată, precum şi surprize şi voie bună. Pretul biletului de Revelion este 250 lei.
 

Pentru cei care preferă distracţia în locul restaurantelort excentrice, cluburile vin cu oferte greu de refuzat anul acesta.  

 
La Bellagio, pentru o noapte cu program artistic, bufet suedez şi open bar vei plăti doar 140 lei, iar la Bamboo, pentru un Revelion cu Puya, Connect-R şi DJ Project, vei scoate din buzunar 150 lei.  
 
100 Crossroads, din Calea Moşilor, te invită la petrecerea dintre ani să dansezi pe ritmurile celor mai frumoase piese din anii ’60. Aici, invitaţia costă 300 lei, iar mâncarea, băutura şi distracţia vor fi nelimitate.  
 
Palatul Ghika, casa domnească şi reşedinţa de vară a Domnitorului Grigorie Ghika, te cheamă să descoperi cum petreceau înainte haiducii. Organizatorii promit „mare party cu beat-uri funky şi break-uri ţări, 2 scene cu artişti, open bar şi open buffet”, pentru 300 lei.  
 
Aşadar, dacă am renunţat să plecăm spre alte locaţii, iată că ofertele pe care le-au pregătit organizatorii pentru Noaptea de Revelion sunt foarte variate şi avem de unde alege, de la petreceri care costă 4.200 lei şi până la distracţii care nu depăşesc 140 lei.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro