Revelion 2014:Cum să petreci grozav cu prietenii de Anul Nou

De Unica.ro pe

Există amicii de la serviciu, relaţiile amicale cu unii dintre vecini şi prietenii „de drum lung” – „gaşca” din copilărie sau din adolescenţă, care a înfruntat, umăr la umăr, anii.
si care „strigă catalogul clasei” de sărbători. La tine în „clasă” câţi au mai rămas?

Nu, serios: vă reîntâlniţi, măcar o dată pe an, la Crăciun, de pildă sau la petrecerea de Anul Nou? Acestea sunt prilejurile „clasice”. Ce crezi, anul ăsta veţi fi mai mulţi sau mai puţini ca în anii trecuţi? Numărul contează. Pentru că dă măsura capacităţii şi artei de a-ţi face prie-
teni şi de a-i păstra.

MIC TRATAT PENTRU A PĂSTRA MARILE PRIETENII

Greu de crezut până mai ieri, dar a păstra legătura cu oamenii la care ţinem a devenit unul dintre cele mai dificile lucruri. Principala scuză: nu mai ai timp. Dar, în ritmul ăsta, rişti să rămâi singură cuc. Mă rog, cu familia şi atât. Nu e puţin, dar nu e nici totul. Pentru că prietenii dau o altă dimensiune şi altă profunzime vieţii. Şi atunci:

1 Nu uita să spui „La mulţi ani!”

Notează într-o agendă (pe hârtie sau în telefonul mobil) aniversările prietenilor la care ţii. Ca să le dai măcar un telefon sau un sms, dacă chiar nu reuşiţi să vă vedeţi nici cu acel prilej.

2 Alege cadouri „cu suflet”

Nu opulenţa darurilor este cea care impresionează cel mai tare un prieten veritabil, ci „subtextul” conţinut: un DVD cu filmul preferat, o prăjitură făcută în casă, după care se dă în vânt, o eşarfă/o cravată în culoarea care o/îl prinde cel mai bine sunt aşa-numitele daruri personalizate. Care arată că o cunoşti bine şi că ştii să o asculţi. 

3 Păstrează-i secretele şi împărtăşeşte-i-le pe ale tale
Poate nimic nu leagă mai mult doi oameni decât acele mărturisiri atât de intime, încât nu le dezvăluie nici celor mai apropiate rude. Cu o condiţie: să fie păstrate cu sfinţenie!

4 Ascultă-i oful

Prietenul la nevoie se cunoaşte. La tine se gândeşte când îi e inima grea sau când trebuie să ia o decizie importantă. Ascultă-l, oricât de drămuit ţi-ar fi timpul. Dar ai grijă să şi impui limite: nu trebuie să deveniţi codependenţi sau să fiţi prezenţi 24 de ore din 24 unul în viaţa celuilalt.

5 Ţine-i partea

Când este bârfit sau criticat în lipsă, normal e să îi iei apărarea – imposibil să fii total obiectivă, când e vorba despre prieteni! Faceţi front comun în faţa celorlalţi. Între voi, însă, nu are rost să îi ţii isonul când nu are dreptate. Din contră, îi prinde bine să o/îl readuci cu picioarele pe pământ.

6 Fii fericită pentru că este fericit

Se căsătoreşte sau îşi schimbă serviciul (în bine) şi pleacă în alt oraş. Nu îi reproşa, nu îi cere să renunţe. Ar fi o probă de egoism, nu de prietenie. Sau: cuplul ei/lui s-a destrămat şi încă mai udă batiste după batiste. Chiar nu e momentul să îi împoi capul cu povestea ta de dragoste răvăşitoare!
Sursa foto: Shutterstock
 
 
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro